1319343
Vrouw

VROUW magazine

Gallyon van Vessem: 'Ik had Julie een broertje of zusje gegund'

Presentatrice Gallyon van Vessem (48) is een ondernemend type. Ze begon 27 jaar geleden als omroepster, maar runde ook jarenlang een cosmetische kliniek. Apart? Misschien wel, maar Gallyon doet de dingen nou eenmaal graag anders dan anderen.

Pittig is ze. En toch toegankelijk. Eén brok energie. Vrolijk. Ze komt zorgeloos over maar weet precies waar de knelpunten van het leven zitten. Gallyon, presentatrice van SBS Hart van Nederland, werd op haar 42e moeder van Julie. “Twee maanden na mijn miskraam, bleek ik zonder het te weten opnieuw zwanger. In de tussentijd had ik inmiddels alweer een glaasje wijn hier en daar gedronken. Ik bedoel, hoe groot is die kans dat het zo snel weer lukt?!”

42 IS BEST LAAT OM NOG KINDEREN TE KRIJGEN. WAAROM HEB JE ZO LANG GEWACHT?

“Ik heb die behoefte nooit eerder gehad. Op een gegeven moment kreeg iedereen om me heen kinderen en vroeg ik me wel af of ik nou écht die vrouw zonder kinderen zou blijven, maar ook daar lag ik niet wakker van. Ik had eigenlijk gedacht dat ik tegen een gescheiden man aan zou lopen die al kinderen had. Maar het werd Greg. Hij was gescheiden, had geen kinderen en is zes jaar jonger dan ik.”

HOE ONTMOETTE JE HEM?

“In de kroeg, puur toevallig. Ik had afgesproken met een vriend en er zou nog iemand langskomen aan wie hij een appartement verhuurde. Dat bleek Greg. Hij had graag een groot gezin gewild, maar ik bedacht dat dat de goden verzoeken zou zijn. Ik ken helaas zoveel voorbeelden waarbij het bij de tweede of derde niet goed ging. Ik had Julie graag een broertje of zusje gegund, maar ik tel mijn zegeningen.”

HOE HEFTIG HAKTE JE EERDERE MISKRAAM ERIN?

“Die vond plaats op mijn verjaardag, 25 november. Ik was diep verdrietig, maar besefte ook dat mijn lichaam blijkbaar had besloten dat er iets niet klopte en dat het kindje moest afvloeien. Maar ik vroeg me wel af of ik niet misschien mijn kaarten had verspeeld met het leven dat ik had geleid: alcohol, zo nu en dan gerookt, feesten. Niet dat ik daar spijt van had, ik heb intens genoten, maar het had gekund dat mijn lichaam zei: ‘Jammer joh, je bent 41 en hebt alles gedaan wat God verboden heeft!’"

Lees verder op VROUW.nl: 'Je moet genoeg hebben aan je persoonlijkheid en enthousiasme'