1319344
Vrouw

De single avonturen van Eva

Ik stel me de seks voor met dat accent in mijn oren

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

DINSDAG

O, wat is het toch heerlijk om weer een date in het vooruitzicht te hebben. Het appen met Nicolaas is sinds afgelopen vrijdag weer tot grote hoogten gekomen en de lijnen hebben dit weekend niet stilgelegen. Het was zo verleidelijk om al eerder af te spreken, maar ik heb mezelf gedwongen het niet te doen. Laat de spanning maar stijgen.

Morgenavond zie ik hem voor het eerst. Ik heb vanmiddag vrij genomen om even wat leuke nieuwe kleren te scoren en dat lijkt behoorlijk goed te lukken. Ik geniet van alle leuke voorjaarscollecties en heb al twee volle tassen aan mijn arm hangen als ik besluit even bij te komen met een kop koffie. Aan het tafeltje naast mij zit een jong stel met een pasgeboren baby. Ze zijn straalverliefd, het spat er vanaf. En niet alleen op elkaar, maar vooral ook op dat kleine roze meisje dat ze vasthouden.

Oneerlijk

Ineens voel ik weer die knoop in mijn maag. Dat zit er voor mij niet in. Het idee dat ik inmiddels ook al lang en breed moeder had kunnen zijn, blijft bij vlagen aan mij knagen. De natuur heeft voor mij besloten dat het anders liep, ik niet. Dat vind ik oneerlijk.

Als de baby het ineens op een krijsen zet, ebt dat gevoel langzaam weg. En als er dan ook nog een leuke man wat flirterig mijn kant op kijkt, klaar ik helemaal op. Ik besluit er niet heel veel dieper dan met een korte verleidelijke glimlach op in te gaan. Met Nicolaas op de planning morgen, wil ik het niet te rommelig maken. Ik sta op, reken af en loop snel nog even de stad in om een paar mooie hakken te scoren. Ik voel hoe de ogen van de man in mijn rug prikken.

Wil je ook lezen wat Eva op woensdag heeft meegemaakt? Lees dan verder op VROUW.nl: 'De tractor ontbreekt, maar verder is het boerenleven aardig vertegenwoordigd'