1320132
Vrouw

Doorbroken taboe

'Mijn moeder begon zich zorgen te maken en schakelde jeugdzorg in'

Taboes, dingen waar we liever niet over praten. In deze serie doen vrouwen hun masker en doorbreken een taboe.

Gisteren werd bekend dat de twee 20-jarige loverboys uit Zeist de cel in moeten omdat zij twee meisjes als prostituee voor zich hebben laten werken. De meisjes - 17 en 15 - waren weggelopen van huis.

NIET VAN EEN BEPAALDE TIJD 

Dat niet alle meisjes die in de handen van een loverboy vallen uit een onstabiele thuissituatie komen, weet Merel Groningen (43). Ook zij was 15 toen ze in de handen van een loverboy viel. Iets waar ze pas jaren later over durfde te praten.

"Een jongen die meisjes ronselt kreeg pas eind jaren negentig het label 'loverboy'. Maar jeugdprostitutie bestaat natuurlijk al langer. Dat dit ook gebeurt bij meisjes uit 'goede' gezinnen wordt vaak niet gedacht. Ik kom uit een goed gezin en ben nog nooit wat tekortgekomen in mijn jeugd. Ik was 15 toen ik van een paardenmeisje een echte puber werd en de spanning op zocht."

SEKS MET VOLWASSEN MANNEN

"Een vriendinnetje was verliefd op een elf jaar oudere jongen. Ze vroeg of ik mee ging zijn honden uitlaten. Haar moeder had door dat het niet normaal was dat haar dochter met een jongen ging die zoveel ouder was en verbood haar om met hem om te gaan. Maar ik bleef."

"Hij kreeg mij in zijn macht en ik vond alles mooi. Hij liet me sigaretjes roken en zijn vrienden hadden tatoeages. Dat was ik helemaal niet gewend. In het begin was alles leuk en wilde ik vaak bij hem zijn. Maar op school ging het niet goed en thuis werd ik opstandig. En dat terwijl hij me vreselijke dingen liet doen. Ik had seks met volwassen mannen, en de opbrengsten daarvan gingen naar hem. Mijn moeder begon zich zorgen te maken en schakelde jeugdzorg in."

Lees het hele verhaal van Merel op VROUW.nl: 'Maar mijn loverboy wist natuurlijk dat ik daarheen ging, want ik deelde alles met hem'