Vrouw/Praat Mee
1322353918
Praat Mee

Heeft de man in jouw huis de mannengriep al te pakken?

De griepgolf raast momenteel door Nederland. Scholen en opvang sluiten noodgedwongen omdat leerkrachten en kinderen ziek zijn en elkaar blijven aansteken. Ook mannen zijn slachtoffer en dat zullen we weten ook.

Een rondje over de VROUW-redactie en het wereldwijde web zorgt voor een aantal hilarische en pijnlijk herkenbare oneliners van mannen die hun 'laatste levensfase' nabij zijn.

Zo begint de vriend van VROUW-collega Maartje bij een griep elke zin met 'Als ik er morgen niet meer ben, dan…' Een andere VROUW-collega werd door een vriend vanuit de badkuip gebeld terwijl ze zelf een paar meter verderop in de woonkamer zat. Of ze even een kopje thee kon komen brengen?

Ook de man van VROUW-hoofdredactrice Marieke is behoorlijk kleinzerig. Hij roept bij een mini-verhoging al 'Ik heb 37.8! Ik ga in bed liggen. Maak jij een kopje soep?' En VROUW-collega Mariëlle moet om de vijf minuten met een koud, nat washandje ten tonele verschijnen om op het voorhoofd van haar 'doodzieke' vriend te leggen. Het washandje is na vijf minuten al niet meer koud genoeg dus wordt ze al gauw vriendelijk verzocht om opnieuw beginnen. Als de mannengriep zich aandient, berg je dan dus maar. In sommige gevallen kun je het best alvast de uitvaartverzekering uit de la opduikelen.

Vaak kan ook een hele straat meegenieten van deze bijzondere griep-variant. Met als gevolg dat alle buurmannen mogelijk ook besmet raken.

Opvallend genoeg schamen mannen zich er niet voor. Zoals Rik, hij weet wat hem te wachten staat en neemt alvast afscheid van de wereld.

De partner van collega Sarah steekt zijn ellende evenmin onder stoelen of banken: 'Het leven heeft zijn glans verloren', hoort ze wanneer de mannengriep (of een kater want dat is eigenlijk hetzelfde leed) zich heeft aangediend. En sommigen zijn er wel heel vroeg bij...

Vrouwengriep

Maar vrouwen, hebben wij het niet altijd toch net een tikkeltje zwaarder? Ja toch? Maar wat doen wij? We werken, zorgen, wassen, strijken, koken, verschonen en poetsen gewoon door TIJDENS onze griep! We ontkennen met het zweet op ons voorhoofd hardnekkig het bestaan van de griep waardoor we er nooit echt helemaal vanaf komen en regelmatig nog een zeer belabberde 'na-dag' doormaken... En ook dan gaan we door!

Praat mee

Hoe zit dat bij jou in huis? Heeft deze bijzondere griep zich al aangediend? Moet die volgens jouw man ook veel heftiger zijn dan bijvoorbeeld, pak 'm beet, een bevalling? Hoe vaak heeft hij ondertussen al 'op het randje' gelegen? Deel op onze Facebook-pagina jouw - hilarische - verhaal met ons. En ondertussen wensen we alle zieke mannen natuurlijk wel gewoon heel veel beterschap (en alle partners sterkte)!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.