Nieuws/Vrouw
1324018488
Vrouw

Gabriella's dochter (8) heeft duizenden volgers: Op haar 5de begon ze met rappen

Gabriella met rappende dochter Jeanell alias Toenie

Gabriella met rappende dochter Jeanell alias Toenie

De piepjonge Jeanell Alberto (8), beter bekend als Toenie of Toenie La Glow, is een hit op Instagram. Samen met haar moeder schrijft ze raps die ze deelt met haar 25.000 volgers op Instagram. Moeder Gabriella (26) vertelt hoe ze omgaat met de populariteit van haar dochter.

Gabriella met rappende dochter Jeanell alias Toenie

Gabriella met rappende dochter Jeanell alias Toenie

Gabriella: "Toenie genoot al van muziek toen ze 2 jaar was. Drie jaar later begon ze met rappen."

Rappen over school

"Ze kwam steeds met zinnetjes naar mij toe en dan schreef ik het op voor haar. Ik zocht naar gratis beats op internet en hielp haar met het in elkaar zetten van de tekst." Raps gaan vaak over geld, vrouwen en er komt een hoop gescheld in voor.

De voorwaarde van Toenies moeder is dan ook dat ze rapt over iets positiefs. "Haar liedjes gaan over school of haar zusje Jealia (2). En ze inspireert andere kinderen bijvoorbeeld om met plezier naar school te gaan."

Debuut

De debuutvideo van Toenie kwam zo'n anderhalf jaar geleden online op Instagram. Gabriella wilde het talent van haar dochter graag met de wereld delen. Ook is het volgens de moeder de ideale plek om leeftijdgenootjes te inspireren.

"Ik vind het leuk dat ze met rappen bezig is. Het is niet slecht voor haar en het is leuk dat ze het zo goed kan. Haar vader vond haar in het begin nog wel erg jong. Maar ook hij zag al snel dat ze het echt leuk vindt. In het begin hadden we een slotje op haar account maar steeds vaker wilden mensen elkaar taggen in Toenies video's. Toen heb ik het slotje eraf gehaald."

In overleg

Gabriella heeft wel strikte regels opgesteld wat betreft Instagram. Voorlopig is ze immers nog een kind. "Ze heeft een iPad waarop ze samen met mij een filmpje mag posten. Ze mag alleen reageren op reacties in overleg met mij. Negatieve reacties verwijder ik voordat ze die kan lezen, daar wil ik haar niet aan blootstellen."

De reacties zijn dan ook niet mals. Vooral onder accounts waar de video’s worden doorgeplaatst. Gelukkig zijn er ook mensen die het opnemen voor het meisje: 'Ze heeft meer skills dan iedereen die haar haat bij elkaar.'

Gemene reacties

Gabriella beaamt: "De meeste reacties zijn positief, maar er zitten ook negatieve tussen. Er zijn ook andere accounts die filmpjes van mijn dochter doorplaatsen. Naar die reacties kijk ik niet.

Je kunt daar niks tegen doen en als je die reacties gaat lezen maak je jezelf gek. Mensen die gemene reacties plaatsen op Toenies account blokkeer ik direct. In het begin vond ik het lastig om niet te reageren maar inmiddels heb ik daar geen moeite meer mee."

Eigen liedje

"Kinderen in Toenies omgeving vinden het leuk wat ze doet. Ze krijgt vaak berichtjes van leeftijdgenoten tegen wie ze opkijkt." Binnenkort zal er dan ook een volgende stap worden gezet in Toenies carrière.

Ze gaat een eigen liedje uitbrengen en dat zal worden gedeeld op haar YouTube-kanaal. "Wanneer ze zelfstandig op social media mag? Dat weet ik nog niet. De komende jaren wil ik het in ieder geval nog zelf beheren."

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een (trots op mijn kind-)verhaal dat je wil delen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.