Nieuws/Vrouw
1325239
Vrouw

Catherine Keyl

Catherine Keyl: 'Twitterverbod voor politici

Wij mensen hebben allemaal zwakke momenten waarin we dingen zeggen die we niet bedoelen. Met Twitter staat het meteen zwart op wit. Politici moeten het goede voorbeeld geven.

Gisteren besloot Maastricht - waar een vrouwelijke burgemeester aan het roer staat - geen scheldkanonnades op raadsleden meer te dulden. Prima. Ander voorbeeld? In Zuid-Afrika is Helen Zille een witte vrouw die het in die zwarte wereld goed heeft gedaan.

Tijdens de Apartheid kwam ze erachter dat Steve Biko (een zwarte activist) geen zelfmoord had gepleegd, zoals de autoriteiten destijds zeiden, maar was doodgeslagen. Ze maakte dat als jong journaliste openbaar. Bravo. Ze ging de politiek in, richtte een partij op als tegenpool van het ANC. Ze werd burgemeester van Kaapstad, waar alle verkeerslichten het doen en er geen grote gaten in het wegdek zitten, zoals in Johannesburg.

EEN TWEET VERPEST ALLES

Misschien interessant: op ‘t ogenblik verhuizen 40.000 Johannesburgers per maand naar Kaapstad. Tegenwoordig is Helen premier van de Kaap. Vorige week ging ze naar Singapore en op het vliegveld Twitterde ze dat kolonialisme toch zo gek nog niet was. De hel brak los. Er wordt om haar aftreden gevraagd.

Lees het hele artikel op VROUW.nl. 'Als er geen Twitter was, ontstonden die heftige conflicten om niks niet. Weg ermee.'