Nieuws/Vrouw
1325614
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

Inge (36): 'Sinds mijn bevalling ben ik ziek, zonder diagnose'

Voor Inge Strijk (36) veranderde het leven totaal na de geboorte van haar zoontje Jayden (4). Ineens voelde zij zich alle dagen ziek en doodmoe. "Ik heb nog altijd geen diagnose. Dat maakt me radeloos. Er moet toch wel iemand zijn die mij kan vertellen wat er aan de hand is?"

Na de bevalling knapte Inge maar niet op. "De aangekomen 20 kilo was ik in een week kwijt. Bizar natuurlijk. Ik was heel moe en voelde me niet lekker; ik had geen kracht, zakte door mijn benen, had last van hartkloppingen en was extreem misselijk."

VITAMINE B12-TEKORT

"Al voor mijn zwangerschap had ik last van een vitamine B12-tekort, daarom ging ik er vanuit dat dit opnieuw speelde. Voor de B12 werd ik inmiddels goed begeleid, maar er leek meer aan de hand te zijn. Ik werd alleen maar zieker."

De jonge moeder kan niet meer eten, moet extreem veel braken, is duizelig en heeft zelfs last van spasmes. Voor haar pasgeboren zoontje zorgen is een te grote opgave. "Ik kon het niet meer. Mijn man heeft een paar maanden ouderschapsverlof opgenomen om voor Jayden te zorgen."

Lees het hele artikel op VROUW.nl. 'Ik weet zeker dat het niet tussen mijn oren zit.'