1325815
Vrouw

Smaakmakera

Waarom een pannenkoek altijd goed is

Het is vandaag nationale pannenkoekendag. Geen beter moment om de oer-Hollandse lekkernij in het zonnetje (met dit weer letterlijk!) te zetten dus. Een pannenkoek kan namelijk áltijd: als ontbijt, lunch, diner of zelfs als tussendoortje.

Pannenkoeken kunnen niet alleen de hele dag door, ze zijn ook nog eens voor bijna iedereen geschikt. Je kunt ze namelijk beleggen met alles wat jij lekker vindt en maken van ingrediënten die in jouw straatje passen. De kleintjes vinden zoete varianten heerlijk, volwassenen kiezen vaak voor de hartige soorten en er zijn zelfs recepten die in het dieet van fit girls passen.

FLUFFY PANCAKES

Het Amsterdamse pannenkoekenrestaurant MOOK bestaat nu iets langer dan een jaar. Eigenaar Sten van den Bedem (31) neemt het met zijn American pancakes op tegen de Hollandse ‘bruine kroeg’-restaurants. “Pannenkoeken zijn nog altijd hartstikke populair. Wij wilden de pannenkoek uit grootmoeders tijd daarom graag in een ander, gezonder, jasje steken.”

Lees het hele artikel op VROUW.nl. "Heb jij nu ook zin gekregen in een pannenkoek of stond het al op het menu voor vanavond? Lees dan eerst deze tips van Van Loen."