Nieuws/Vrouw
1328385
Vrouw

Praat mee

Man mailt vanuit naam vrouwelijke collega: schokkend resultaat

Schrijver Martin Schneider wisselde twee weken van e-mailhandtekening met zijn vrouwelijke collega en ontving compleet andere reacties dan anders. Hij was verbaasd over het seksisme waar hij op de werkvloer mee te maken kreeg. Maar, het verbaasde hem nóg meer hoe normaal veel vrouwen dat lijken te vinden.

Het idee voor het experiment ontstond toevalligerwijs. Het viel Schneider op dat hij al enkele dagen onbeleefde en neerbuigende emailreacties van zijn cliënten ontving, waarna de schrijver zich realiseerde dat hij al een paar dagen reageerde vanuit een gezamenlijke inbox die hij deelde met zijn vrouwelijke collega Nicole; hij e-mailde dus uit haar naam.

Zodra de klanten realiseerden dat zij tóch met een man communiceerden, verbeterde de toon drastisch. Schneider: “Positieve ontvangst: ineens bedankten zij mij voor mijn suggesties, reageerden direct en vonden mijn vragen plots 'geweldig'.” Schneider raakte overtuigd van het idee dat de verbeterde communicatie te danken was aan de wisseling van de geslachten en het idee voor het experiment was geboren.

Lees verder op VROUW.nl: 'Hij kreeg neerbuigende reacties, werd niet serieus genomen en één van zijn cliënten vroeg in een zakelijke email zelfs of hij single was!'