1328586
Vrouw

VROUW magazine

Mark en Valery: Twee politieke uitersten op een kussen

Er totaal andere opvattingen op nahouden en dan toch verliefd worden. Kan dat? Blijkbaar. Bij deze twee stellen knettert het af en toe flink, maar respect en liefde overwinnen.

VALERY KAS (26) & MARK SELBACH (31)

Valery (marketeer bij Media Markt en lid van Groen Links) en Mark (Finance Manager bij Unilever, stemt VVD) hebben sinds 5 jaar een relatie en wonen samen in Rotterdam. Ze hebben geen kinderen.

ALS JE MAAR STEMT

Mark: “Ik geloof dat het goed is om in een relatie verschillende interesses en meningen te hebben. Anders zit je het de hele tijd maar met elkaar eens te wezen, dat is toch saai? Al moet je natuurlijk ook genoeg gemeen hebben.”

Valery: “Opposites attract! Mark is econoom en doet thuis ook de financiën. Gelukkig maar; ik zou ons hele salaris bij wijze van spreken aan het goede doel schenken.”

Mark: “We ontmoetten elkaar tijdens het uitgaan. Valery liep langs en ik zei iets over haar prachtige krullen.”

Valery: “‘Ik kom uit Colombia,’ verklaarde ik, bij gebrek aan een beter antwoord. Tijdens onze eerste date was er een stemming in Rotterdam en heb ik erop aangedrongen dat Mark moest gaan. Het maakt niet uit wat je stemt, áls je maar stemt, is mijn overtuiging. Online roepen we van alles, ga dan ook stemmen.”

Mark: “Over veel politieke thema’s denken we hetzelfde: eigen verantwoordelijkheid van burgers, de overheid moet niet betuttelen of zomaar alles subsidiëren.”

Lees het hele interview op VROUW.nl: “Rond de verkiezingen hebben we pittige discussies, vooral met mijn broertje aan tafel. Hij stemt ook VVD.”