1329560
Vrouw

Ellis' man staat op de ALS-posters die overal hangen

Door heel Nederland hangen momenteel posters met Alex Duijn. erop. 'Ga door met mijn strijd', is de indringende boodschap die Stichting ALS Nederland met deze posters brengt. Alex was de echtgenoot van Ellis van Verseveld-Duijn. Een klein jaar geleden namen zij en zoontje Iwan (7) noodgedwongen afscheid van hem.

Ellis was 7 maanden zwanger van Iwan toen Alex haar huilend opbelde. Hij was in het ziekenhuis geweest voor de uitslag van een onderzoek, maar ging er vanuit dat er ook dit keer niets gevonden was. Zijn voet tintelde al een tijdje. Hoe ernstig kon dat zijn? Ernstig dus. Alex had de dodelijke spierziekte ALS.

IN EEN ROES

"In een roes ben ik naar huis gereden. Onderweg belde ik nog met mijn moeder en wat vriendinnen. Het is zo onwerkelijk. Zou het kindje in mijn buik zijn vader ooit leren kennen? En zou Alex ons kind nog groot zien worden?" Het stel besluit het leven met volle teugen te leven.

"Je roept allemaal wel eens dat je de dingen die je graag doet NU moet doen, maar daar komt in de praktijk vaak weinig van terecht. Wij ging dat toen wel doen. Drie maanden na Iwans geboorte zijn we bijvoorbeeld ruim drie weken met Alex' ouders en mijn moeder naar Canada gegaan. We beleefden alles anders, intenser." Maar het gewone leven ging daarna ook door. "We hebben heel veel met elkaar gesproken. Over ons kind en over zijn opvoeding bijvoorbeeld."

Lees verder op VROUW: "Ik kreeg een brok in mijn keel toen ik hem zag en heb er eventjes in alle stilte naar gekeken en een aantal foto’s gemaakt..."