Nieuws/Vrouw
1329911
Vrouw

Wat hij vindt

Internationale vrouwendag, wie heeft dat ooit verzonnen?!

Één hele dag vrouwen in de spotlights zetten om het besef van gelijkheid te stimuleren. Één hele dag! Het is om te huilen. En vrouwen werken er nog aan mee ook. Als makke lammetjes. Een revolutie zouden jullie moeten ontketenen!

Minder loon dan mannen voor hetzelfde werk, veel minder vrouwen op topposities, slechts 3 van de 17 lijsttrekkers van de grootste en bekendste politieke partijen die vrouw zijn (Artikel 1, Piratenpartij en Partij voor de Dieren) en onderzoeken in de gezondheidszorg die vooral op de genezingsbehoeften van de man getest zijn.

Het is niet moeilijk om uit het blote hoofd een greep uit de vrouwonvriendelijke toestanden te doen die ik de afgelopen tijd in het nieuws voorbij heb zien komen. En dan heb ik het niet eens over de ontelbare gevallen van seksuele intimidatie die de kranten vullen.

ANDERE TIJDEN

Ooit, toen de aarde nog plat was, toen bestond er geen vrouwendag. ‘Iedereen’ deed wat-ie moest doen om te overleven. Hij bakte brood, maalde koren, sloeg een tegenstander met zijn hakbijl in tweeën of ving een leeuw met zijn blote handen. Jaja, dat waren nog eens tijden.

Lees het hele artikel op VROUW.nl. "Het zou verdomme elke dag vrouwendag moeten zijn."