Nieuws/Vrouw
1330514
Vrouw

Pamela liet zich steriliseren: 'Ik had nooit rammelende eierstokken'

Al op jonge leeftijd wist Pamela Huijerman (44) héél zeker dat ze nooit kinderen zou willen. Maar waar dat voor haar zo’n natuurlijke keuze was, lijkt de maatschappij daar soms toch anders over te denken…

Het is inmiddels alweer veertien jaar geleden dat Pamela aan haar arts om sterilisatie vroeg. “Ik weet nog dat ik in dat dokterskantoortje zat en dat ik mij voor mijn gevoel moest verantwoorden voor mijn keuze. Alhoewel ik mijn argumenten aandroeg, zei hij dat het best zou kunnen dat ik op mijn 35ste toch nog een leuke vent tegen zou kunnen komen waarmee ik wél kinderen zou willen. Ik sloeg boos met mijn vuist op tafel. Alsof iedere vrouw dat standaard wil!”

Bewust kinderloos

Pamela is naar eigen zeggen nooit een een moedertype geweest. “Wanneer ik iemand met een kinderwagen met een kraaiende baby zie, heb ik nooit de neiging om ‘poelepoelie’ of iets dergelijks te zeggen. Die zogenaamde rammelende eierstokken heb ik nooit in geen velden of wegen kunnen bekennen.”

Lees verder op VROUW: "Geen kinderwens hebben, lijkt soms gelijk te staan aan kinderen niet leuk vinden of zelfs haten!"