Nieuws/Vrouw
1330533
Vrouw

Jeffrey Wijnberg

'Vrouwen willen helemaal geen kwetsbare kant zien'

Een vrouw ben je. Dat je man bent, moet je bewijzen. En dat weet de man al op hele jonge leeftijd zonder dat hij zich daar echt van bewust is. Daarom vecht hij om te winnen; en wil hij indruk maken, zodat de meisjes weten dat hij voor de duvel niet bang is.

Natuurlijk heeft elke man ook een gevoelige kant, vergelijkbaar met wat vrouwen van nature hebben. Maar ook op dat punt zal hij zich niet laten kennen; en zal de man zich eerder terugtrekken dan dat hij zijn verslagenheid toegeeft. Nu beweren vrouwen dat zij het aantrekkelijk vinden wanneer een man ook zijn kwetsbare kant laat zien. Maar de man heeft alle reden om dergelijke vrouwenpraat te wantrouwen. Want menig man hoeft maar diep te zuchten als hij een griepje onder de leden heeft of de vrouw zal hem een aansteller vinden.

GOEDKEURING

Aangezien jongetjes nog altijd het meest onder invloed staan van hun moeder, is de volwassen man gewend om door de vrouw te worden gecorrigeerd. Zijn schoenen zijn niet gepoetst of zijn hemd hangt onaantrekkelijk uit zijn broek, waardoor hij voor de zoveelste keer moet ondervinden dat zijn prestaties te wensen overlaten.

Lees verder op VROUW: 'Moet hij haar afwijzen om duidelijk te maken dat met hem niet te sollen valt?'