Nieuws/Vrouw
1331341
Vrouw

Lezerscolumn

'Zonder medicatie voelde ik me plots geen zombie meer!'

Dat medicijnen niet altijd even goed voor je zijn, weet lezeres Annemarie (62)* als geen ander. Toen zij na jaren noodgedwongen stopte met de door haar psychiater voorgeschreven medicatie ging er voor haar twee kinderen en huidige man een wereld open. Zowel letterlijk als figuurlijk. "Eindelijk was ik geen zombie meer."

Ik ben vanaf mijn 2e misbruikt door mijn vader, door mijn moeder was ik ongewenst. Ik heb ook borderline met angststoornissen. Daarom volgde ik heel erg lang allerlei therapieën, en bezocht ik de laatste vijftien jaar een psychiater die mij twee soorten tabletten gaf: seroxat en perfenazine.

Intensive care

Daarmee wilde mijn psychiater alles toedekken, mijn verleden niet overhoop halen. Toegegeven, zelf vond ik het ook te zwaar. Maar doordat die pillen alles afvlakten leefde ik het leven van een zombie. Daar kwam onverwacht een einde aan toen ik januari 2016 op de intensive care aan de beademing kwam te liggen.

Onbewust was ik te lang doorgelopen met een longontsteking. Mijn opname had een voordeel: mijn medicatie werd gestopt omdat de artsen vonden dat die middelen niet gunstig waren voor mijn longen. In plaats daarvan kreeg ik van de psychiater in het ziekenhuis een soort peppilletjes: wellbutrin. En die onderdrukten mijn emoties niet meer!

Lees verder op VROUW en praat mee: "Artsen mogen ook wel eens proberen om de medicatie naar beneden aan te passen!"