Nieuws/Vrouw
1331993439
Vrouw

Dit zijn de meest gestelde vragen over de Lekker in je vel-challenge

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Is de SLIM-methode voor iedereen geschikt, welke aanvullende vitamine kan je het beste slikken en hoe zit het precies met light frisdrank? De Lekker in je vel-challenge is in volle gang en dat merken we! Tijdens de eerste livechat met dr. Leonard Hofstra stroomden de vragen binnen. In dit artikel vindt je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Tijdens de Lekker in je vel-challenge dagen we je uit om door middel van de door cardioloog dr. Leonard Hofstra ontwikkelde SLIM-methode een gezonde levensstijl aan te leren waar je de rest van je leven profijt van hebt. Elke week ontvang je lifestyletips met voedingsadvies, een bewegingsschema van Marije de Vries en Carlos Lens en tips om de challenge vol te houden. Daarnaast volgen we ook drie stellen in hun weg naar een gezond leven en lees je op VROUW de ervaringen van redacteur Kimberley.

Wil je ook meedoen aan de Lekker in je vel-challenge? Schrijf je dan nu in!

Veel gestelde vragen tijdens de livechat

Op maandagavond 11 januari om 20.30 uur stond dr. Leonard Hofstra voor je klaar om je vragen over de challenge en de SLIM-methode te beantwoorden. Dit waren de belangrijkste vragen én antwoorden die aan bod kwamen. Dr. Hofstra beantwoordde ze.

Is de Lekker in je vel-challenge geschikt voor iedereen, ongeacht hoeveel je wilt afvallen? Ja, de SLIM-methode is voor iedereen geschikt. Ook bij zwaar overgewicht is de SLIM methode heel effectief! Het gaat vooral om het aanleren van gezonde gewoontes.

Is het belangrijk om te kijken naar hoeveel calorieën je per dag binnenkrijgt? Het gaat hier juist niet om het calorieën tellen, maar om het aanleren van een duurzame gezonde levensstijl.

Hoe lang zijn koolhydraten verboden in de SLIM-methode? Het woord 'verboden' gebruik ik liever niet, maar in fase 1, de eerste twee weken van de challenge, is het verstandig om geen koolhydraten te eten. Daarna zijn duurzame koolhydraten weer toegestaan.

Hoeveel vlees of vis mag je per dag eten? Het gaat in SLIM niet per se over afgemeten hoeveelheden. Het is vooral belangrijk om voldoende te eten zodat je tussendoor niet veel meer nodig hebt.

Waarom mag ik geen fruit meer eten? In de eerste fase van de challenge is het verstandig om geen fruit te eten in verband met de vruchtensuikers. Daarna is het prima, maar dan wel heel fruit en geen geperste producten.

Mag ik nog wel light frisdrank drinken? Liever niet, probeer toegevoegde suikers te vermijden. Je kunt bijvoorbeeld wel bruisend water met citroen of munt proberen.

Beveelt u vitamine supplementen aan? Als je graag supplementen wilt slikken kan je vitamine B complex en eventueel vitamine D. Dat laatste wel in overleg met de huisarts.

Mijn basis hartslag ligt behoorlijk hoog, moet ik mijn maximale hartslag ook hoger berekenen of kan ik de standaard waarde aanhouden? Houd hier de standaard waarde aan. Wanneer je conditie verbetert, zal ook je basis hartslag zakken.

Ik probeer 's ochtends vroeg te sporten of powerwalken. Kan ik het beste voor of na het sporten ontbijten? Ik zou dit na het sporten doen, dan kunnen je spieren herstellen met een echt SLIM ontbijt.

Doe gratis mee aan de challenge

Op 8 januari zijn we van start gegaan met de Lekker in je vel-challenge​, maar meedoen kan nog steeds! Wil jij ook fitter en gezonder worden in 2016? Klik dan hier om je gratis in te schrijven!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.