Vrouw/Opgebiecht
1335494786
Opgebiecht

Opgebiecht

’Mijn kind mag van mij niet op een sport’

Ouders langs de lijn

Ouders langs de lijn

In deze rubriek kun je anoniem je geheim delen. Deze week een vrouw die absoluut geen zin heeft om langs welke lijn dan ook te staan. „Mijn zoon (7) wil dolgraag op een sport - voetbal - maar ik heb daar echt geen zin in.”

Ouders langs de lijn

Ouders langs de lijn

Mijn man en ik zijn twee jaar geleden gescheiden. En dat is maar goed ook want we hadden een ’vechtrelatie’. Heel vervelend en vooral voor onze zoon, die door al dat geruzie echt aandacht tekort is gekomen. En heel eerlijk: die krijgt hij nog altijd niet genoeg.

Als alleenstaande moeder besloot ik na de scheiding mijn ’carrière’ en liefdesleven eindelijk weer wat leven in te blazen. Mijn slechte huwelijk heeft mij geleerd dat ik mezelf vaker op de eerste plek moet zetten. Want te vaak heb ik mezelf weggecijferd; die tijd is voorbij. Was ik vroeger huismoeder, inmiddels werk ik vier dagen per week.

Kantinediensten

Ik heb nu dus minder vrije tijd en eigenlijk heb ik daardoor geen zin om op woensdagmiddag mijn zoon naar welke training dan ook te brengen. En dan zeker op de vroege zaterdagochtend nog naar een wedstrijd ergens in het land. Om nog maar te zwijgen over verplichte ’kantinediensten’. Alsjeblieft niet zeg! En mijn ex zie ik dat al helemaal niet doen.

Ik weet natuurlijk ook wel dat het goed zou zijn voor mijn zoon om op voetbal - zijn grote wens - te gaan: goed voor zijn lijf (hij is best mollig) en goed voor zijn sociale vaardigheiden (hij is immers enig kind). Eigenlijk zou ik het mijn zoon moeten gunnen, maar ik zie zo op tegen dat langs de lijn staan! Ik kan altijd nog beweren dat zijn vader het niet goed vindt...

Zit er ook een Opgebiecht in jouw pen? Schrijf ’m dan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.