Vrouw/Columns & Opinie
1335883528
Columns & Opinie

'Voor mijn stille Valentijn'

Man met roos in de hand

Man met roos in de hand

Dit is voor een speciaal meisje. Een meisje dat per direct mijn hoofd op hol brengt als ik aan haar denk. Nu ook weer. Kippenvel. Op olifantenhuid. Je golvende haar, de guitige blikken en de dromen in je ogen, de woorden die van je lippen dwarrelen alsof het bloemblaadjes zijn. Jij bent als een vrijstaand huis in de zon, schuifpui open, golvende gordijnen in een lichte bries. In jou wil ik wonen.

Man met roos in de hand

Man met roos in de hand

Je verwacht misschien iets vandaag. Het is tenslotte de dag van de liefde. Een kaartje. Een teken. Een bevestiging van iets dat je weet. Of vermoedt. Of een verrassing die maakt dat je van je stoel valt. Als een kleine grote aanraking juist de dag nadat het hoort.

Zijn streken

Maar hij komt niet. Soms is het liefdevoller als de droom een droom blijft. Ik zie je zitten en je bent onbeschrijfelijk prachtig in je wens geliefd en gewild te zijn. Een vrouw die een man van zich kan laten houden, niet door poespas, niet door hem in een kooi te stoppen of hem in een verwachtingspatroon te vangen en hem zijn streken af te leren, maar gewoon door je ontwapenende vanzelfsprekende kwetsbare en tegelijk o-zo zelfverzekerde zelf te zijn en hem mijn vrijheid te gunnen.

Zo'n vrouw is zeldzaam. Ik ben een wolk en jij als de lichtvoetigste vogel die hangt op een warme luchtstroom. Met jou wil ik zweven. Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld en tussen wat wordt bedoeld en niet gezegd gaat de meeste liefde verloren, zeggen sommige denkers.

Je schoonheid en gewoonheid

Woorden kunnen als politici zijn in verkiezingstijd; veel beloven weinig nakomen. Persoonlijke interpretaties zijn als ruis op de lijn. Laten we daarom zwijgen en slechts voelen om in die stilte voor altijd verbonden te zijn. Voel jij mij, zoals ik jou?

Natuurlijk twijfel je nu of dit stukje voor jou bedoeld is. Dat siert je schoonheid en je gewoonheid. Maar de grootsten zijn het best in het zo bijzonder mogelijk gewoon zijn. Niets moet, alles mag en punt bij paaltje ben jij je zachte sterke zelf en weet je het wel. Diep vanbinnen. Voel maar. Durf maar. Je mag er zijn, dubbel en dwars. Voel dan. Voel maar goed.

Valentijn

Voor mij dit jaar geen Valentijn op mijn bord of in mijn glas. Ik wil alleen maar naar je kijken. Langer dan deze dag duurt. Van een afstand. Onzichtbaar. Opgeslokt door de tijd tel ik de lijnen van je huid. Je ademt zestig keer in en net zo vaak uit. Ik kijk zo lang dat de tijd een paar dagen stil staat. Alleen jij kunt haar langer maken. Niets is meer vanzelfsprekend en tegelijk weer wel als jij er bent.

De bewondering danst over mijn gezicht als de lach over de jouwe. Je bent een sprookje, een legende, een overlevering die van mond tot mond gaat. Je bent een wolf in het bed van grootmoeder en het kleine dartelende meisje in een. Je bent een bos om nooit uit terug te keren. Al moet ik mijn broodkruimels zelf van de grond pikken. In jou wil ik leven. Niet een, niet twee maar driehonderdachtentachtig dagen in een jaar. In mijn dromen, jij en ik, altijd. x

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.