Nieuws/Vrouw
134472384
Vrouw

Lief! De moeder en dochter van Nathalie stapten samen in het huwelijksbootje

Elisa met haar oma Hannie

Elisa met haar oma Hannie

Nathalie Meijer (46) was afgelopen weekend Buitengewoon Ambtenaar voor een wel heel bijzonder ‘huwelijk’: dat tussen haar dochter Elisa (7) en haar moeder Hannie (66). Elisa wilde graag met haar oma trouwen, omdat ze dol op elkaar zijn. Kort nadat Elisa deze wens had uitgesproken is er kanker bij Hannie geconstateerd. Nathalie besloot de bruiloft daarom groots aan te pakken: van trouwjurken tot taart. “Deze herinnering pakt niemand ons af!"

Elisa met haar oma Hannie

Elisa met haar oma Hannie

Nathalie: “‘Vandaag zijn we samen om de liefde te vieren’. Zo opende ik de ceremonie. Ik heb de tuin aangekleed met ballonnen en verdeeld in twee gedeeltes: één voor de ceremonie en één voor de receptie. We hebben het gevierd met goede vrienden en familie. Arm in arm kwamen Elisa en mijn moeder de tuin in lopen.

Altijd kusjes geven

De geloften heb ik simpel gehouden: ‘Beloof jij, Elisa, dat je oma voor altijd zal knuffelen en kusjes geven?’ En voor mijn moeder: ‘Beloof jij dat je Elisa zal verwennen tot de bankrekening leeg is?’. Ze hebben allebei 'ja' gezegd. We hebben ervoor gekozen om kettinkjes bij elkaar om te doen, in plaats van ringen. Mijn dochter, moeder en ook ik hebben hetzelfde kettinkje. Mijn kettinkje had ik voor de ceremonie al omgedaan.

Als een Hollywood-ster

Mijn dochter was heel enthousiast. Ze is gehandicapt, ze heeft het fragiele X-syndroom en een dubbele chromosoom 9. En als ze iets leuk vindt ‘fladdert’ ze de hele dag. Ze vond het geweldig en het is natuurlijk haar eigen idee geweest. Mijn moeder heeft maar op één moment gehuild: toen mijn dochter in haar witte jurk als ‘Hollywood-ster’ de trap afkwam. Maar de tranen waren snel gedroogd en we hebben we feest gevierd.

Poppetjes op de taart

Alles is vastgelegd door mijn oom, die fotograaf is. Met de foto’s gaan we een album maken. Ook de bruidsboeketten van mijn moeder en dochter bewaar ik. Mocht mijn dochter ooit trouwen, dan kan ze haar boeket gebruiken. We hebben de kettinkjes als herinneringen en de poppetjes op de bruidstaart heeft mijn moeder gekregen. Als ze het zwaar heeft of moeilijk, kan ze daarnaar kijken.

Snotteren

Ik stop alle negatieve emoties weg, daar kom ik nog wel eens aan toe als alles achter de rug is. Mijn moeder is afgelopen maandag voor het eerst bestraald. We weten niet hoe lang ze nog heeft, en dat willen we ook nog niet weten. We gaan pas snotteren als het zover is. Ik ben heel nuchter ingesteld. Bij Elisa gaat het allemaal een beetje langs haar heen, door haar handicap.

We vertellen haar dat oma ziek is en natuurlijk gaat mijn moeders haar een beetje uitvallen. Elisa moet het wel een plaatsje kunnen geven. Mijn moeder heeft een euthanasieverklaring en we gaan in overleg met de artsen als het niet meer gaat. Maar voordat het zover is willen we het luchtig en vrolijk houden en genieten van elk moment!”

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder verhaal? En wil je dat vertellen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.