1347305
Vrouw

Opgebiecht

'Wij gaan volgende maand trouwen, maar ik wil niet meer...'

Fanny (35)* staat op het punt te gaan trouwen, maar ze is vreemdgegaan en overweegt het huwelijk af te blazen, biecht ze op. "Daar heb ik het lef alleen niet voor. Er is al zoveel geregeld, ik moet dan zoveel mensen teleurstellen. En het ergste vind ik het nog voor mijn vriend. Hij zal er helemaal kapot van zijn…"

Nog een kleine maand en dan gaan we trouwen. Alles is geregeld: locatie, jurk, band, taart, auto en de fotograaf. Er komen ruim honderd mensen en zo eind juli is de kans op mooi weer heel groot.

Jarenlang heb ik hier naartoe geleefd. Als klein meisje droomde ik al van een huwelijk. Maar nu het bijna zover is, lijkt alles door mijn vingers heen te glippen. Ik denk namelijk dat ik mijn huwelijk af ga blazen.

Mijn vriend en ik zijn nu tien jaar bij elkaar. Ik wist meteen: met deze man wil ik trouwen. Hij vroeg mij twee jaar geleden ten huwelijk, niet bijster origineel (gewoon in ons favoriete restaurant, na het dessert), maar ik was volledig in tranen. Ik jubelde 'Ja!' en niet veel later stond de foto van de verlovingsring op Facebook.

MINDER GEVOEL

Ik zou gaan trouwen! We besloten het huwelijk wat verder weg te plannen, zodat we goed konden sparen. Daar bovenop deden onze ouders nog een flinke duit in het zakje waardoor we echt konden uitpakken. Het wordt een complete dag, met werkelijk alles erop en eraan.

Ongeveer een jaar geleden kwamen bij mij de eerste twijfels. Ik kan mijn vinger er niet precies opleggen, maar het leek wel alsof mijn gevoel voor mijn vriend wat minder werd. Ik drukte het weg. Iedereen heeft wel eens een mindere fase, toch?

Ben je benieuwd geworden naar de rest van het verhaal? Lees dan nu snel verder op VROUW.nl: 'Hoe moet ik dat vertellen? Mijn ouders en schoonouders hebben al zoveel geld uitgegeven.'