Vrouw/Praat Mee
1348273023
Praat Mee

'Vrouwen die weinig werken zijn lui'

In een interview met het AD zegt Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck dat als Nederlandse vrouwen zo weinig blijven werken, wij het op economisch vlak uiteindelijk zullen afleggen tegen andere Europese landen.

In een interview uit 2016 zei Schimmelpenninck nog dat hij het feit dat vrouwen weinig werken toeschrijft aan luiheid. Ook die uitspraak wordt door het AD aangehaald. Want zou het niet kunnen dat Nederlandse vrouwen minder werken omdat ze geven om andere dingen dan aanzien, geld en macht?

Financieel afhankelijk

Schimmelpenninck denkt van niet. “Daarom kiezen ze nog steeds in overwegende mate voor mannen die veel geld verdienen. Het is toch zo dat veel vrouwen financieel afhankelijk van hun man zijn? Geld verdienen ‘niet belangrijk’ vinden is een luxe.

Ik vraag me af of vrouwen er nog zo over denken als ze zich allerlei zaken niet meer kunnen veroorloven.” Tegelijkertijd is de discussie over part-time werken er volgens Schimmelpenninck niet een die je met vrouwen zelf kan voeren omdat ze ‘alles op zichzelf betrekken’ en daardoor het grote plaatje niet zien.

Praat mee

Denk jij dat Schimmelpenninck gelijk heeft? Wat zijn - als je part-time werkt - jouw redenen daarvoor? Vind jij vrouwen die parttime werken lui? En zou je bereid zijn om meer te gaan werken om 'onze' financiële positie te versterken? En denk je überhaupt weleens na over wat part-time werken betekent voor de Nederlandse economie? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.