Vrouw/Opgebiecht
1349057802
Opgebiecht

'Ik pikte geld uit de spaarpot van mijn kind'

Ik stal geld uit spaarpot van mijn kind

Ik stal geld uit spaarpot van mijn kind

Ik las dat een man het zuurverdiende geld van zijn kind had gestolen om erotische massages mee te betalen. Dat gaat wel heel ver, maar ik moet bekennen dat ook ik regelmatig een greep deed uit de spaarpot van mijn hardwerkende en hardsparende kind.

Ik stal geld uit spaarpot van mijn kind

Ik stal geld uit spaarpot van mijn kind

Mijn dochter (17) is een verstandige spaarder. Ze stopt haar zakgeld, geld dat ze van opa en oma krijgt plus de fooi die ze verdient met haar bijbaantje altijd braaf in haar spaarpot.

Loesje

Ze kan beter sparen dan ik. Om met Loesje te spreken: Aan het eind van mijn geld houd ik altijd een stuk maand over. En dan rest mij weinig meer dan het inleveren van alle lege flessen die ik in huis kan vinden. En ja... groenten afrekenen met mijn retouremballage-bon voelt behoorlijk suf.

En dan heb ik dus gewoon een baan hè. Maar ik - alleenstaande moeder - kom zonder steun van mijn ex gewoon niet altijd rond. Toegegeven: ik heb ook wel een beetje een gat in mijn hand. Er zijn ook zo veel verleidingen!

Schuldbekentenis

Het begon ermee dat ik even naar de bakker om de hoek moest en geen kleingeld in huis had. Daarna haalde ik er een keer een pak melk mee en betaalde een OV-kaartje. Wel deed ik na elke 'ingreep' netjes een schuldbekentenis in haar spaarpotje.

Maar op een gegeven moment zaten er meer briefjes dan geld in haar spaarpot en begon mijn kind te morren. Maar ik vergat steeds te pinnen om mijn schuld af te kunnen lossen en had het soms gewoon ook niet.

Vakantiegeld

Inmiddels liep de schuld in de tientallen euro's. Ik suste mijn gedachten met het feit dat een gedeelte van het geld - namelijk het zakgeld - toch van mij kwam en dat zij toch ook van mijn brood at en van de melk dronk.

Uiteindelijk heb ik mijn schuld afgelost met mijn vakantiegeld en mijn kind gevraagd haar spaarpot te verstoppen. Nog altijd moet ik me soms bedwingen om 'm niet te gaan zoeken, maar die momenten worden gelukkig steeds schaarser.

Sale

Ik heb een keertje écht uit haar spaarpot gepikt: toen er bij mijn lievelingswinkel een paar sleehakjes in de sale waren: 50 euro (ze waren eerst 150 euro). Die kon ik echt niet laten staan. Maar dat bewijsbriefje heb ik nooit in haar spaarpot gedaan.

Toen ze de muiltjes zag complimenteerde ze mij ermee. Ze leent ze nu zelfs af en toe omdat we inmiddels dezelfde maat hebben. Ze moest eens weten dat zij ze zelf betaald heeft...

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook iets opbiechten?

Dan kan dat hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.