1350198
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

'Mijn man liet mij en mijn kinderen alleen achter op vakantie'

Hoewel een vakantie voor de meesten in het teken staat van ontspanning en family time, was dat voor Jacqueline van Veggel (52) anders. Samen met haar (inmiddels ex-)man en zoons van 13 en 11 vertrok zij op vakantie naar Spanje. "Eigenlijk waren de vakanties met mijn ex nooit leuk."

Toch gingen ze 'gezellig' drie weken weg. "Ik wilde het boeltje bij elkaar houden. Ik had medelijden met mijn man, maar was ook bang voor hem. Ik voelde me echt gevangen binnen mijn huwelijk."

Daarom vertrokken ze naar een camping in Spanje, waar het na een dag al mis ging. De vouwwagen stond nog maar net, toen hij besloot zijn loopschoenen aan te trekken.

CREDITCARD EN PASPOORT

In een veel te warme outfit vertrok hij op een zogenaamde wandeltocht. Jacqueline: "Dat deed hij wel vaker. Soms kreeg hij het in z’n bol en ging hij midden in de nacht uren fietsen." In eerste instantie vermoedde Jacqueline daarom ook niks.

Maar toen haar ex na een paar uur nog steeds niet terug was, begon ze zich toch zorgen te maken. "Ik ging in de auto kijken en zag dat zijn creditcard en paspoort weg waren, dus ik ging naar de receptie van de camping en belde daar politie en ANWB. Maar die konden niet zoveel voor me doen, zeiden ze."

Lees het hele artikel op VROUW.nl. 'Ik voelde me echt gevangen.'