Nieuws/Vrouw
135105521
Vrouw

Op een onbewoond eiland! Met je schoonmoeder...

Ze zitten naast elkaar op het terras in Rotterdam. Zelfbenoemd diva Kjeld (25) en zijn schoonmoeder Lucia (62). Af en toe zegt zij wat en rolt hij met zijn ogen. Of zij grijnst breed als hij een van zijn oneliners eruit gooit. Beste vrienden? Van die status zijn ze nog wel een stukje verwijderd. Maar in ieder geval kunnen de twee wel weer samen door één deur sinds ze meededen aan Expeditie schoonmoeder. Wel zo fijn voor Lucia’s zoon en Kjelds echtgenoot Koen.

"Waar het misging tussen ons?" herhaalt Kjeld die zich voor de gelegenheid prachtig heeft uitgedost in zwart kant. "Ik vond dat Lucia veel te vaak een beroep op Koen deed. Hij moest telkens weer komen opdraven. En wij hebben natuurlijk ook ons eigen leven."

Hutje

Eigenlijk lijken ze wel wat op elkaar. Want Lucia is niet de enige die Koen graag de kooltjes uit het vuur laten halen. Lucia: "Hij doet alles voor Kjeld. Koen heeft een baan en daarnaast doet hij ook nog een groot deel van het huishouden. Als ik langskom en Kjeld biedt me koffie aan, moet Koen hem zetten. Terwijl Kjeld geen baan heeft. Eerlijk gezegd: ik vind hem een verwend rotjoch."

Nou ja, vónd ze. Want een paar dagen samen op een Thais eiland heeft behoorlijk wat wederzijds begrip gekweekt. Kjeld hoopte nog een beetje op een luxe resort met bubbelbad, maar in plaats daarvan vond hij een hutje op het strand, rauwe vis en takjes waarmee zelf vuur gemaakt moest worden. Dat vereiste samenwerken. En gesprekken die dieper gingen dan de oppervlakkige gesprekken die de twee in Nederland af en toe voerden en die al snel ontaardden in opvlammende meningsverschillen en scheldpartijen.

Affectie

Lucia: "Ik hebt ontdekt dat een deel van onze communicatiestoornis te wijten is aan een verschil in opvoeding. Kjeld komt uit een gezin waarvan de vader zelf altijd enorm heeft moeten buffelen. Hij wil zijn kinderen alles geven wat hij zelf heeft gemist. Daardoor is hij een tikje verwend geraakt.

Terwijl ik opgevoed ben onder het motto: 'Als je iets wilt, moet je er zelf voor werken'. Ik heb een hardere leerschool gehad en bovendien niet geleerd om affectie te tonen. Maar dat ik nooit' Ik houd van je' zeg, betekent niet dat ik niet heel veel liefde voel voor mijn kinderen en hun partner."

Vis

De aflevering met Lucia en Kjeld die vanavond werd uitgezonden op TLC, is bij tijd en wijle hilarisch. Iconisch is de scene waarin presentatrice en mediator Patty Brard een grote Dorade aflevert die het tweetal samen moet bereiden.

Kjeld: "Ik houd van vis hoor, in filetjes gesneden van de visboer. Maar deze had nog tanden…" Hij gaat bijna over zijn nek als zijn schoonmoeder gepassioneerd met haar handen in de vis zit te wroeten. "Al dat bloed. Ik dacht letterlijk: 'Wat ben je toch een vies wijf'." Maar hij glimlacht erbij, dus echt gemeen bedoeld is het dit keer niet.

Botox

Over Patty Brard niks dan goeds trouwens. Lucia: "Ik heb echt hele fijne gesprekken met haar gevoerd. Ze bleef ook vaak nog even kletsen nadat de opnames klaar waren. Ik vond haar echt heel lief en begripvol." Kjeld heeft zelfs nog contact met haar. "Ze appte me van de week nog. Of ik ook zo benieuwd was naar de aflevering."

Hij kijkt een beetje zorgelijk. "Ik had me net vol botox laten spuiten. Misschien was het allemaal wel een beetje te strak. Maar het zou leuk zijn als er iemand heeft gekeken en nu denkt: 'Wat een leuke uitstraling. Die jongen kunnen we wel gebruiken op tv.' Dat ik ontdekt word… Ik ben dol op aandacht." Lucia grinnikt: "Ik vond dit leuk om mee te maken hoor, maar wat mij betreft is het klaar. Omroep Max hoeft me echt niet te bellen."

De aflevering met Kjeld en Lucia bekijk je vanavond om 20:35 bij TLC en kan je nu al vooruit kijken via Dplay.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.