Vrouw/Praat Mee
1351811289
Praat Mee

'Ik durf 's avonds niet te sexy over straat'

Sommige vrouwen willen een sexy outfit aan als ze uitgaan, maar durven dat niet omdat ze bang zijn voor reacties op straat. Dat is toch eigenlijk van de zotte?

"Dat ik overweeg vanavond een andere jurk aan te doen dan degene die ik wil, omdat het niet veilig voelt met dat decolleté middenin de nacht het OV in te gaan. Dat vind ik stom aan vrouw zijn" twitterde Marloes Leezer.

Taxi

Wellicht herkenbaar voor meer vrouwen. Het gebeurt niet zelden dat ik voor de kast sta te peinzen wat aan te trekken met uitgaan. Wordt het dat korte jurkje, ga ik voor dat leren rokje of wordt het een jurkje met decolleté? Dan kies ik misschien wel voor het laatste, maar als ik over straat ga, gaat er wel een jas of jackje overheen. Gesloten tot de kraag.

Korte rokjes? Kan; maar ik ga dan ook nooit fietsend naar de club. Die paar meters van de parkeergarage of de taxistandplaats naar de club zijn niet zo beangstigend. Waar ik dan weer wel over nadenk is het dragen van hakken. A. het valt op; ik ben al 1.78m zonder hakken, dus met hak wordt het allemaal redelijk lang en opvallend = meer kans op opmerkingen.

Decolleté

B. Ik had een keer hakken aan op weg naar een kerstfeest en werd toen lastiggevallen op straat. Ik 'rende' weg, maar had grote mazzel dat de man in kwestie mank was, want rennen op hakken van 10 centimeter ben ik niet zo in getraind. Hierop besloot ik om - als ik alleen of zonder mannen ben - toch altijd met sneakers aan te lopen als het donker is. Voor het geval ik er ooit weer als een haas vandoor moet vanwege een of andere viespeuk…

Het is eigenlijk belachelijk dat je erover nadenkt wat je moet dragen om zo min mogelijk op te vallen tijdens een avondje uit, waarbij je eigenlijk júist opvallender wilt zijn dan normaal. Maar blijkbaar is het toch iets waar veel vrouwen rekening mee houden als ze hun kleding uitkiezen. Bijvoorbeeld zoals Marloes en ik...

Praat mee

Denk jij ook na over eventuele opmerkingen (of erger) als jij voor je kledingkast staat? Of heb jij er lak aan en loop je zonder angst over straat met een korte rok of een flinke decolleté? En hoe reageer je als er opmerkingen gemaakt worden? Praat met ons mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.