Nieuws/Vrouw
135220386
Vrouw

Vriendinnen voor het leven: 'We vonden elkaar eerst nogal arrogant'

Afgelopen zondag was het 'Dag van de vriendschap'. Zonder vrienden is je leven niet compleet, wordt weleens geroepen. Daarom waren we erg blij met alle vriendschapsverhalen die we binnenkregen. We kozen drie bijzondere vriendschappen uit. Want vriendinnen ben je niet voor even, maar voor het leven.

Nermida & Selma

Selma werd assistent filiaalmanager in de winkel waar Nermida werkte. Ze hadden alles behalve een klik met elkaar. Sterker nog: ze konden elkaar niet uitstaan en vonden elkaar nogal arrogant overkomen. Toen Nermida naar huis wilde, omdat ze een migraine-aanval kreeg liet Selma haar dan ook niet makkelijk gaan.

Naarmate de tijd verstreek werd hun band hechter en bloeide er een bijzondere vriendschap op. Selma reisde haar zelfs achterna toen Nermida ging trouwen in haar geboorteland Bosnië. Alhoewel de vriendinnen elkaar nu minder zien door de afstand en hun gezin, kunnen ze zich geen leven meer zonder elkaar voorstellen.

Nermida (links) & Selma (rechts) | Eigen foto

Nermida (links) & Selma (rechts) | Eigen foto

Narges & Ellen

Ook het verhaal van de Afghaanse Narges en de Nederlandse Ellen is er één voor in de boeken. Ze leerden elkaar kennen op een niet alledaagse locatie, namelijk in een revalidatiecentrum. De dames waren daar terecht gekomen nadat ze tijdelijk verlamd raakten door een infectie. Ze leerden daar allebei opnieuw praten, lopen en eten. Tussen de behandelingen door, ontstond er een hechte vriendschap tussen de twee. Ze trokken naar elkaar toe en hadden lange gesprekken in de tuin van het revalidatiecentrum.

Uiteindelijk werd Narges ontslagen en mocht ze naar huis, maar dit was voor het tweetal geen reden om niet meer met elkaar af te spreken. Elke woensdag reed Narges trouw naar het revalidatiecentrum toe om haar vriendin te bezoeken. Ze gingen elke week met elkaar uiteten en leerden elkaar zo nóg beter kennen.

Inmiddels zijn ze beiden getrouwd en moeder geworden. Alhoewel ze niet bij elkaar om de hoek wonen, kunnen ze zich geen leven meer zonder elkaar voorstellen. Last but not least: beide dames zijn inmiddels zo goed als gerevalideerd!

Narges (links) & Ellen (rechts) | Eigen foto

Narges (links) & Ellen (rechts) | Eigen foto

Stephanie & Hannah

Stephanie werkte in een hotel in Londen als receptioniste. Op een rustige middag kwam de Amerikaanse Hannah met haar moeder inchecken. Het Amerikaanse duo vroeg aan Stephanie hoe ze bij een boekenwinkel kwamen en eenmaal terug in het hotel raakte Stephanie met Hannah aan de praat.

Samen naar de musical

Stephanie kwam erachter dat Hannah naar Londen ging verhuizen om daar studeren. De dames konden het zó goed met elkaar vinden, dat ze met elkaar afspraken om samen naar de musical Wicked te gaan. In de maanden daarna hebben ze nog regelmatig afgesproken. Hannah woont inmiddels weer in Amerika, maar heeft nog steeds regelmatig contact met Stephanie.

Hannah (links) & Stephanie (rechts) | Eigen foto

Hannah (links) & Stephanie (rechts) | Eigen foto

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.