Nieuws/Vrouw
1354221
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

'Ik heb meer aan zijn examen gedaan dan aan het mijne'

Het was voor alle eindexamenkandidaten een zenuwslopende dag. Of was het vooral voor de ouders héél erg stressvol? VROUW-journalist Hester Zitvast kan eindelijk opgelucht adem halen.

VERONTRUSTEND GEDRAG?

De afgelopen vier jaar zou ik schooltechnisch voor mijn zoon nou niet direct als 'smooth' willen bestempelen. Een 'bumby road' zou een beter predicaat zijn. Er was niets geks aan de hand; hij was 'gewoon' een puber die er 'gewoon' geen trek in had. Ik weet nog dat een van zijn docenten mij een keer een mail stuurde met de woorden 'verontrustend gedrag' erin. Mijn kind had weer eens niet opgelet, achterstevoren gezeten en er was papier door de klas gevlogen. Ik haalde mijn schouders er maar over op. Verontrustend gedrag? Ik was meer in paniek geraakt als ze mij hadden verteld dat hij met een perfecte concentratie aan de lippen van zijn leerkrachten had gehangen.

PUBERBINGOKAART

Mijn zoon is een heel normaal kind van 16. De puberbingokaart hangt hier op de koelkast en voor het middaguur is de bingo al minimaal zestien keer gevallen. Jaha!, doe ik zo, wat eten we?, waar liggen mijn sleutels?, shit – vergeten, huh?, maham en zeur niet zo!, worden uiteraard de hele dag door versterkt door de rollende ogen en het vermoeide zuchten. Alles is belangrijk, behalve school. Geen wonder dus dat ik met zijn een-5,5-is-ook-een-voldoende-houding een extreem stressvolle dag had vandaag. Want tussen 12 en 13 uur zou hij gebeld worden of hij geslaagd was of niet. Ik neem jullie graag even mee in het sfeertje.

Wil je weten hoe Hester deze dag heeft ervaren? Lees dan nu het hele verhaal op VROUW.nl: 'Ik zet een kop koffie en prop uit pure frustratie een stuk worteltaart naar binnen. Juist; de suikervrije maand van eerder deze week had definitief het label 'fail' gekregen.'