1358961
Vrouw

Afdalen in het mannenbrein

'De gynaecoloog verweet mij onverantwoordelijk gedrag'

Jan Willem Vaartjes herinnert zich de geboorte van zijn twee kinderen als de dag van gisteren. Vooral de bevalling van zijn zoon was er eentje in de categorie 'opmerkelijk'.

De ex-echtgenote van Jan Willem was twee weken over tijd. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis om de bevalling op gang te brengen. "We hadden ons die bewuste maandagochtend overigens heel vroeg gemeld bij de poli, met het idee dat we in de loop van de dag als kersverse trotse ouders het ziekenhuis uit zouden lopen. Het had allemaal wel lang genoeg geduurd, dachten wij." 

Het liep allemaal anders. "Mijn ex-genote lag inmiddels aan het infuus met weeënopwekkers en was zichtbaar aan het eind van haar latijn en hoogst prikkelbaar. Als man kan je niet veel meer doen dan vanaf de zijlijn steun verlenen en keer op keer herhalen dat snel alles goedkomt."Jan Willem kwam op het idee om alvast een handje te helpen toen zijn ex-genote aangaf dat het nu echt ging beginnen.

Het verhaal lees je nu op VROUW.nl: "Ik hoor haar nog bezorgd zeggen: 'U bent helemaal blauw aangelopen mevrouw Cammelbeeck en uw hartslag is ook veel te hoog'."