1363597
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

Kim en Paul (The Kik) sparen voor een kindje met crowdfunding

Kim en Paul Zoontjens, toetsenist van The Kik, zijn op zoek naar een draagmoeder. Daarom zijn ze een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor de medische ingrepen die komen kijken bij het krijgen van een kindje via een draagmoeder.

Acht jaar geleden werd de baarmoeder van Kim (36) verwijderd, waardoor ze geen kindje meer kan dragen. "We gingen naar het VU medisch centrum, het enige ziekenhuis dat in Nederland iets doet met draagmoederschap. Daar werd gekeken of ik medisch gezien in orde was om het proces te beginnen. Toen dit allemaal goed bleek, begon de moeilijkste opgave: het vinden van een draagmoeder."

Uiteindelijk vonden ze Nadia, maar zij is Belgisch en het VUmc werkt alleen met Nederlandse draagmoeders. Op andere plekken in Europa is het wél mogelijk een kindje te krijgen met een buitenlandse draagmoeder. Zo kwam het stel op Cyprus uit.

De kosten van de behandeling loopt tot in de tienduizenden euro’s. Door het opzetten van een crowdfundingsactie kunnen Kim en Paul het geld binnenhalen. Als dank voor een donatie krijgen donateurs een liedje van Paul. Inmiddels is met de actie al 6.000 euro opgehaald. Lees het interview met Kim op VROUW.nl: 'Ik heb zelf lang gedacht dat het aan mij lag, maar dat is echt niet zo.'