Nieuws/Vrouw
1364112
Vrouw

Praat mee

Verhuftering: man woedend als omstanders bejaarde eerste hulp verlenen

Terwijl Maarten en andere omstanders een onwel geworden man in een supermarkt eerste hulp verlenen, is een andere klant woedend. Hij is boos dat het allemaal zolang duurt en dat zijn kind dit allemaal moet zien. Verhuftert de maatschappij?

Maarten doet zijn relaas op Facebook. Een bejaarde man met hartritmestoornissen wordt in een supermarkt op een stoel gezet omdat hij niet lekker is geworden. Maarten schiet te hulp. Terwijl uiteindelijk de AED wordt aangesloten op de man, gaat een andere klant tekeer. Hij wil sigaretten kopen maar het duurt allemaal te lang. Ook de hulpverlening zou veel te langzaam op gang komen, volgens de boze man. Zijn zoontje 'moet dit ook allemaal zien'.

Een kassameisje raakt overstuur van de boze klant. De man druipt uiteindelijk af maar Maarten richt zich op Facebook tot de man: 'Helaas heb ik vandaag gehoord dat meneer is overleden. Maar wat misschien wel het belangrijkste is, hoe gaat het nu met u?'

Lees het verhaal op VROUW en laat weten of je ook zoiets hebt meegemaakt tijdens calamiteiten of situaties waarin eerste hulp nodig was.