Nieuws/Vrouw
1364180
Vrouw

In het nieuws

Zo voorkom je een tabletnek en gameboyrug bij je kinderen

Basisschoolkinderen krijgen in toenemende rug- en nekklachten. Ze hangen te veel in hun stoel, hebben een te hoge tafel of kunnen niet met hun voeten bij de grond. VROUW vroeg een expert om tips voor een goede zithouding. Hiermee voorkom je een tabletnek en gameboyrug bij je kinderen.

Fysiotherapeut Marlous Kelderman adviseert het gesprek aan te gaan op school. Hoe meer ouders zich ertegen gaan verzetten dat scholen maar een maat meubels hebben, hoe groter de kans is dat de school er daadwerkelijk wat aan gaat doen.

Ook adviseert zij om de tablet in een hoek van 45 graden te zetten voor kinderen, om nek- en rugpijn te voorkomen. "Heb je enig idee hoe veel gewicht er op je nek komt te staan als je vooroverbuigt? Je kan het vergelijken met een kind dat op de schouders zit. Voor kinderen die nog groeien, is dit natuurlijk niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van de rug.De rug van een kind is als een bonsaiboompje, het groeit in de richting waarin ze het meeste zitten."

Verder geeft de fysiotherapeut een handige tip om je kind rechtop te leren zitten. Lees het op VROUW.nl: "Je kind zit recht op het moment dat hij de zitknobbels nauwelijks voelt zitten.”