Nieuws/Vrouw
1371715865
Vrouw

Kim vindt via social media haar reddende engel: Ze heeft haar leven geriskeerd

Kim zocht haar reddende engel via social media

Kim zocht haar reddende engel via social media

Kim Riechers (29) moet een heel peloton engeltjes op haar schouder hebben gehad. Vorige week kreeg ze op de snelweg een ongeluk waarbij haar auto ging tollen. De vrouw die naast haar reed zag het allemaal gebeuren en handelde instinctief en redde zo misschien wel Kims leven. Kim wilde deze bijzondere vrouw bedanken, maar moest haar daarvoor eerst vinden…

Kim zocht haar reddende engel via social media

Kim zocht haar reddende engel via social media

"Het was gisteravond precies een week geleden. Ik reed rond 22.10 uur op de A28, het regende heel hard. Ik was bijna bij mijn afslag van Harderwijk maar wilde nog even iemand inhalen. Bezig met mijn inhaalmanoeuvre, zag ik ineens iets op de weg liggen."

Een klapband

"Bliksemsnel keek ik naar links en naar rechts, maar kon met geen mogelijkheid uitwijken. Ik moest er wel overheen en wat er toen gebeurde voelt nog altijd als een heel slechte film. Mijn auto kreeg namelijk een klapband door de klap en begon te zwabberen. Ik liet instinctief meteen het gas los en verminderde vaart. Ik probeerde met man en macht bij te sturen, maar de auto begon rondjes te draaien."

"In paniek was ik niet. Ik bleef heel rustig en kalm. Ik weet ook nog precies welk liedje op de radio was. Uiteindelijk belandde ik honderden meters verderop in de vangrail. De kont van de auto in de vangrail, de neus van de auto haaks op de snelweg."

Alarmlichten

"Mijn auto deed niks meer; de lichten waren uitgegaan, de motor afgeslagen. Op dat moment werd ik angstig: niemand zag mij, maar ik zag wel al die lampen die op mij afkwamen. Ik weet nog dat ik dacht 'Je wordt zo te pletter gereden…' Ik hield mijn adem in. Ineens zag ik ook alarmlichten opdoemen. Dat vond ik vreemd, want hoe kon diegene mij zien? Het bleek mijn redding te zijn."

"Toen ik bezig was met inhalen, ging het mis. De bestuurster van die betreffende auto zag alles gebeuren en besloot heel rustig achter mij te gaan rijden met haar alarmlichten aan om het overige verkeer te waarschuwen. Uiteindelijk heeft ze haar auto stilgezet achter die van mij, ook half op de snelweg. Als ze dat niet had gedaan, had het heel anders kunnen aflopen. Dan was ik er nu misschien wel niet meer geweest."

De auto van Kim werd total loss verklaard - Eigen foto

De auto van Kim werd total loss verklaard - Eigen foto

112

"Nog in de auto belde ik 112 en zei dat ik een ongeluk had gehad. Na een tijdje werd het portier opengedaan en stapte de vrouw huilend bij mij in de auto; ze was gebroken toen ze het kinderzitje van mijn stiefkindje op de achterbank zag.

We hebben nauwelijks met elkaar gepraat. We hebben vooral samen gehuild. Zij was zich natuurlijk ook wild geschrokken. Een paar minuten later was Rijkswaterstaat er en die verzocht haar om haar weg verder te vervolgen."

Zoektocht via social media

"Lichamelijk ging het redelijk met mij. De volgende ochtend ben ik voor de zekerheid naar de huisarts geweest, maar na een check-up in het ziekenhuis bleek er niets ernstigs aan de hand. Wel zat de schrik er nog goed in en realiseerde ik mij dat het zonder deze vrouw weleens heel anders had kunnen aflopen. Ik wilde graag met haar in contact komen, omdat ik haar wilde bedanken."

"Mijn buurvrouw zei dat ik het via social media moest proberen. Ik was sceptisch: wie zou het delen, buiten mijn eigen vrienden om? Ik bleek het mis te hebben; binnen 24 uur werd het bericht meer dan 1200 keer gedeeld.

Een collega van haar vader

Van mensen die in het puntje van Groningen wonen tot helemaal onderin Nederland. Ongelooflijk. Ik zat constant op mijn telefoon de vele lieve berichten te lezen van vrienden en familie, maar ook van wildvreemden. Ik was zó verbaasd. De volgende dag had ik op Facebook een berichtje van een meisje. Ze wist naar wie ik op zoek was."

"Ze had het verhaal van haar vader gehoord en wist dat het een collega van haar vader was. Via haar kreeg ik het telefoonnummer en stuurde ik haar ’s avonds een berichtje. De volgende ochtend had ik een berichtje terug: Kim, jij bent het! Goed om je te spreken. Uiteindelijk hebben we ongeveer een uur met elkaar gesproken. Het was heel emotioneel. Ik deed mijn verhaal, zij het hare."

Bos bloemen

"Bij haar zat de schrik er ook nog steeds in. Zij heeft ook haar leven geriskeerd door op die snelweg langzaam te gaan rijden en uiteindelijk haar auto stil te zetten. We hebben allebei een heel peloton aan engeltjes op onze schouders gehad. Het gesprek deed mij heel goed. Er is een bepaald soort rust over mij heen gekomen. Alsof er weer een stukje is afgesloten."

"Ik heb haar aan de telefoon bedankt, maar haar later ook nog een grote bos bloemen, een kaartje en chocolaatjes gestuurd. En dat is vast niet de laatste bos bloemen. Zij weet niet half wat ik aan haar te danken heb. Ik denk niet dat ik haar ooit genoeg kan bedanken. Een heel bijzonder mens. Een echte held, al ziet ze zichzelf niet zo."

Jij op VROUW.nl

Heb jij, net als Kim, weleens social media ingezet om iets of iemand terug te vinden? Of ben je ook op zoek naar iemand en kun je daar de kracht van social media wel bij gebruiken?

Deel dan hier jouw verhaal!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.