Vrouw/In het nieuws
1374919236
In het nieuws

Straatinterviews

’Ik viel op eigen kracht 17 kilo af’

Ayse

Ayse

De start van een nieuw jaar betekent voor velen ook de start van een nieuw dieet. Met goede moed beginnen we: deze keer houden we het wél vol... Maar op welke manier blijven de kilo’s er ook écht af?

Ayse

Ayse

Drie sneetjes brood

Ayse Ozbek (48): „Mijn gewicht is momenteel stabiel, maar dat is weleens anders geweest. Ik heb een periode van die Cambridge shakes geprobeerd. Nou, ik kan je verzekeren, begin daar nooit aan! Je komt wanneer je daarmee stopt weer drie keer zo hard aan. Uiteindelijk ben ik op eigen kracht ruim 17 kilo afgevallen. Gewoon door gezond eten, geen frisdrank en weinig brood. Naar mijn idee is dat de beste manier. Ik neem per dag maximaal drie sneetjes brood en fiets veel. Voor mij werkt dat echt, maar het betekent natuurlijk niet dat ik nooit lekker kan snacken. Ik heb net nog een patatje gegeten.”

Tien kilo

Chantal Hagen (44): „Afgelopen jaar was voor mij heel hectisch. Ik had een kind met gezondheidsproblemen, dus sporten en gezond eten stond niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje. De komende maanden wil ik weer meer gaan hardlopen. Eigenlijk wil ik dan gelijk met de 10 kilometer starten, maar dat zal na zo’n periode van rust wel pittig zijn. Mijn streven is om vóór de zomer 10 kilo kwijt te zijn: elke maand een kilootje of 2. Hoe ik dat wil bereiken? Gewoon meer bewegen en gezonder eten, dat is voor mij de beste manier.”

Chantal

Chantal

Zakjes

Robin van Craenenbroeck (26): „Ik heb mijn hele leven gestruggeld met mijn gewicht. Zelfs toen ik per dag ruim 16 kilometer van en naar school fietste, bleef ik te zwaar. Er is geen periode in mijn leven geweest, waarin ik niet aan het diëten was. Een aantal maanden geleden heb ik een veganistisch dieet geprobeerd en daarvoor heb ik op van die zakjes geleefd. In februari heb ik een afspraak met een diëtiste. Ik wil dan ook weer gaan sporten, maar voor mij is dit best een grote stap. Ik heb vroeger veel gezwommen en zo’n badpak laat natuurlijk niks aan de verbeelding over. Kinderen hebben geen filter en roepen dan de gemeenste dingen. Dat doet wel wat met me.”

Robin

Robin

Lekker in je vel

Welk dieet volg jij? Of geloof je niet in dieeten? Wil jij je wat lekkerder in je vel voelen, dan kan onze Lekker in je vel-challenge misschien helpen. Met onder andere weekmenu’s en informatie over gezond eten.

Meer weten? Klik hier!

Praten met andere deelnemers in onze Facebookgroep? Klik hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.