Nieuws/Vrouw
1383422182
Vrouw

Patrick van Rhijn doet cursus vol hoogtepunten

Man vrouw in bed

Man vrouw in bed

Baalt u dat uw man het tussen de lakens maar vijf minuten uithoudt? En na zijn hoogtepunt direct in slaap valt? Treur niet langer, er is hoop: de cursus meervoudig orgasme voor mannen. VROUW stuurde een proefkonijn: columnist Patrick van Rhijn.

Man vrouw in bed

Man vrouw in bed

Onwennig kijk ik om me heen in de hotellobby. Ik ben Patrick, schrijver en vader van drie kinderen van 13, 5 en 4 jaar oud. Toen de redactie vroeg of ik deze cursus wilde doen, moest ik grinniken. Wat viel daar voor mij te leren? Ik wist toch zeker alles al?

Nerveus

Ik kijk naar het bord met ‘Meervoudig mannelijk orgasme’ erop en een pijl die naar een zaal wijst. Ga ik dit echt doen? Ik loop de ruimte binnen en zie rijen lege stoelen. Stiekem ben ik blij dat ze niet in een cirkel staan.

De afgelopen dagen heb ik gezweet bij het idee dat ik in een kringetje met wildvreemde mannen de hand aan mezelf zou moeten slaan. De bedenker van de cursus, taoïstisch instructeur Reinoud Eleveld, stelt me gelukkig meteen gerust: alles blijft vertrouwelijk en netjes. Opgelucht gegrinnik, ook van mij.

Ontmoeting

Sinds een week train ik thuis via het online-programma van de cursus (kosten 347 euro) die in totaal drie maanden duurt. Vandaag is de eenmalige ontmoetingsdag. Ik kijk om me heen; zo op het oog allemaal slimme, ontwikkelde mannen. Niet de losers die ik dacht te treffen.

Het gaat er volgens Reinoud om dat we contact maken met onze interne energiebron (u zegt?) waardoor we geen seksuele prikkels van buitenaf meer nodig hebben. Hij legt uit dat vrouwen van nature meervoudig orgastisch zijn, maar dat mannen het ook kunnen worden.

We zouden dan niet alleen meerdere langdurige hoogtepunten achter elkaar kunnen ervaren (anders dan die ene climax van een paar seconden), het maakt ons ook vitaler, positiever en leuker én we houden het veel langer vol in de slaapkamer. Klinkt goed, toch?

Lees over de hele ervaring van Patrick in VROUW Magazine!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.