Vrouw/Seks & Relaties
1389296596
Seks & Relaties

De Snavelminnaar

snavelen

snavelen

De bank in mijn dorpscafé begint zo langzamerhand berucht te worden. De waardin vindt het maar zo… zo... "Zeg Pat, straks durft verdorie niemand meer te komen omdat jij alle intieme dateverhalen in je blog verklapt. Pas je een beetje op mijn klandizie?"

snavelen

snavelen

Ik begrijp wat ze bedoelt maar ik ken heus wel mijn grens; over de vreemdgangers schrijf ik niet, alhoewel het uiterst verleidelijk is. Veelal denk ik 'Tjonge jonge jonge, het lijkt hier wel een bronstige wasserette, want wassen in een wip. Maar daar mag ik allemaal niet over schrijven.

Brouwerij

Maar over het RGS-virus wel. Zo, dat brengt leven in de brouwerij! Wat het RGS-virus is? Ohhh… dat is een uiterst leuk verhaal. Zoals altijd bij alle leuke verhalen liggen ze voor het oprapen; in dit geval wederom op de bank. Zo deed Simon Carmiggelt het ook: gewoon wachten op een Vondelparkbankje en dan kwam er vanzelf wel een verhaal langs.

Ik zit daar dus met beste vriendin te eten, kaasfondue. Zij dreigt mij met de verdrinkingsdood in de Nijl als ik, in onze gezamenlijke fonduepot, een stukje brood laat vallen. Naast ons zitten zes te leuke en vrolijke dames; ze hebben voluit lol. En tja, dan kan ik het niet nalaten; opeens ligt mijn oor op hun tafel en hoor ik iets over een RGS-virus.

Gluiperig

Ik schuif ronduit gluiperig een beetje dichter bij. Beste vriendin zucht, want die weet al hoe laat het is. "Pas op hoor", waarschuwt ze. "Ze blogt voor vrouw.nl." De dames zijn volstrekt niet geïmponeerd. Zij werken bij een bank. Niet bij De bank maar bij Een bank en zitten nu op Onze bank. "RGS-virus?" informeer ik. Gierend van het lachen vertalen ze de afkorting: "Resultaat gericht snavelen!"

De meest lollige legt uit: "We waren allemaal vrijgezel en vonden dat we daar nou iets aan moesten doen. Want zegt nou zelf; zijn we leuke vrouwen of niet?" Vriendin en ik knikken instemmend. "Nou zo werkt het: elke maandag deden we verslag aan elkaar over dit resultaat gericht snavelen (zoenen) en wie het weekend niet gesnaveld had, moest trakteren. Als een van ons een inclusief fruit gesnaveld had (lees banaan of perzik) dan kregen we bonuspunten."

Assertieve aanpak

En? Ik kon het natuurlijk niet nalaten te informeren "Zijn jullie al aan de vent?" Ja, het heeft gewerkt want ze zijn alle zes aan de man dankzij deze assertieve aanpak. En? Mag ik er over schrijven? "Je moet er over schrijven want samen daten helpt, echt!" Zij gaan naar binnen voor het diner en wij gaan naar huis.

Op weg naar huis belt minnaar. "Tijd voor een wijntje, schat?" vraagt hij. Dat is goed en tegelijkertijd komen we aan. "Fijn dat je er bent", zeg ik, terwijl hij mij probeert te zoenen. "Pas maar op met mij" giechel ik, want ik heb het RGS-virus.

"Gedver", zegt hij. "Is dat besmettelijk?" Ik stuur voor het naar bed gaan een app naar beste vriendin: "Bingo, ik heb 'GeRSStttt' met mijn snavelheld. Ik krijg meteen een app terug "Ik ook". Krijg nou wat. Het werkt! Als je moet snavelen komt kennelijk de beerin in je los.

Geschoren snavel

Hmm. Opeens moet ik denken aan de mop van de boer die geen vrouw had. Op advies van zijn buurman leent hij zijn varken. De volgende dag brengt hij het varken terug maar tot ontzetting van de buurman ligt het hele gezicht van de boer open.

"Maar mien jong, wat hebbe gij nu toch weer gedaan?" "Nou", sprak de buurman. "Als ik de daad doe dan wil ik zoenen ook." Relaas van dit verhaal? Een geschoren Snavelheld is wel heel fijn. Nou zo werkt het: Je maakt met een groep vriendinnen een mail of appgroep en op maandagochtend geef je de status door. Als je niet gesnaveld hebt ben je de klos voor taart.

En vergeet je dan niet mij een mailtje te sturen? Want verhalen zijn altijd welkom!

Fijn weekend!

Patty

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.