Vrouw/Praat Mee
1390979890
Praat Mee

Lap jij met deze hitte ook alle regels aan je... slipper?

Teenslippers op werk, moet dat kunnen? Dat vroegen we op Facebook aan de VROUW-lezeres. Ruim 4800 lezeressen stemden op de poll: 54% van de stemmers vindt dat het moet kunnen, 46% vindt van niet. Tot welke groep behoor jij? Praat mee!

Het ligt natuurlijk ook wel aan het werk dat je doet en de regels die jouw werkgever hanteert.

Eerder deze week was het kledingadvies op warme dagen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nog onderwerp van gesprek. Zo werd in hun online magazine Arbportaal advies gegeven over roklengte en 'conditie' van de benen. Waarop twitteraar Pimpulsief een origineel tegengeluid liet horen: hij trok vrijdag een rok aan naar zijn werk. Want een korte broek mocht niet maar een knielange rok wel, dussss...

De werkgever van Pim reageerde heel positief op zijn rok. Het bedrijf gaat zijn initiatief zelfs meenemen in het kledingadvies op de werkvloer.

Slippers

Maar er wordt door Arboportaal ook verwezen naar een enquete waarin 54% van de Nederlanders het eens is met de etiquette geen slippers naar het werk te dragen. 70% van de Nederlanders zou op zeer warme dagen gewoon een lange broek en dichte schoenen dragen. Slechts 7% draagt wel slippers naar kantoor.

In het online magazine staat verder het volgende: "Niet alleen vinden mensen slippers een bron van irritatie door het geluid maar ook onverzorgde voeten zijn de meesten een doorn in het oog. Ook de etiquette geeft aan dat slippers niet gewenst zijn op de werkvloer. Hoe bedekter, hoe professioneler en hoe veiliger. Want slippers bieden geen houvast en nauwelijks bescherming en kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Maar dat ligt natuurlijk ook aan - naast figuurlijk ook letterlijk - het soort werkvloer, de branche en de afspraken tussen werknemer en werkgever."

Praat mee

Wat vind jij? Moet iedereen gewoon dragen wat hij/zij lekker vindt zitten tijdens extreme hitte? Of zijn er niet voor niets etiquettes voor blote benen en slippers en dient iedereen zich daar aan te houden? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.