Vrouw/Columns & Opinie
1393391669
Columns & Opinie

Waarom is een vrouwelijke miljonair toch zo zeldzaam?

Shoppen, creditcards, schoenenfetisj, exclusieve lingerie... De flauwe mannengrappen liggen op de loer, maar de cijfers zijn keihard. In de top 100 van jonge miljonairs in de Quote van juni komen welgeteld 1, 2, 3, 4, 5 vrouwen voor. 5! Van iedere 20 miljonairs in die lijst is er slechts 1 vrouw. Hallo, dit is 2016! Hoe kan dat?!

Er zijn in het bedrijfsleven tegenwoordig toch allerlei lobby’s voor meer vrouwen aan de top? Er zijn tegenwoordig toch meer vrouwen die topstudies volgen dan mannen? Vrouwen halen gemiddeld betere cijfers. Vrouwen zijn gemiddeld slimmer, knapper, parkeren beter in. En volgens minister Bussemaker kruipen vrouwen in topfuncties en bedrijfsraden van grote bedrijven gestaag maar traag naar voren.

Getalenteerd

Hoe kan het dan dat er nog zoveel te winnen valt en dat de verschillen zo enorm zijn? Want op het gebied van geld verdienen blijven jullie nog eens dubbel zo ver achter; 1 op de 20! Jullie zijn gemotiveerd, getalenteerd, creatief en gewend om aan te pakken. Waar gaat het niet goed? Ik word hier plaatsvervangend boos van.

Maar ligt het echt aan al die kerels achter de knoppen? Zijn wij mannen te dominant, versieren we allemaal onze lucratieve deals in onze geheime mancaves en besloten clubjes en houden we die enge vrouwmensen met onze virtuele ellebogen structureel op afstand?

Verzet

Of is er iets in ‘de vrouw’ dat maakt dat ze zoveel minder vaak de weg naar de top - en naar nu maar weer eens blijkt ook naar haar salarisstrookje, omzet en haar bankrekening - weet te vinden? Wanneer gaan jullie hier eens tegen in verzet?

Wanneer is het punt bereikt dat jullie het niet langer accepteren dat een man op dezelfde functie meer betaald krijgt voor hetzelfde werk? Ok, daar word je niet meteen miljonair van, maar het gaat om het principe. Zijn jullie werkelijk niet zakelijk genoeg en laten jullie je echt teveel leiden door de liefde en de passie en het goede gevoel?

Verborgen

Oh! Nee. Ik weet het. Het is iets anders. Stelletje sneaky monsters dat jullie d’r zijn! Jahaa, ik heb jullie wel door. Jullie zijn gewoon reteslim… jullie doen alsof! Opeens heb ik het helder. Het kan niet anders dan dat jullie met die cijfers een vertekend beeld van de werkelijkheid geven. Jullie houden massaal je fortuin verborgen en laten dat via allerlei slimme manieren tot jullie komen.

Kijk, wij kerels willen graag laten zien dat we het mannetje zijn. Dikke auto’s, horloges, zwembad in de tuin, de nieuwste gadgets... Stiekem zijn we trots om in een lijstje rijke stinkerds genoemd te worden. Het zegt dat we mannelijk zijn, dat we voor ons nageslacht kunnen zorgen en dus een goed exemplaar zijn om je mee voort te planten. Evolutie. Vrouwen hebben die drang niet. Of veel minder.

Teleurgesteld

Vrouwen willen gewoon genieten, een beetje geborgenheid en bij de basis blijven en lopen niet met bezit te koop (wat niet wil zeggen dat ze niet van leuke jurkjes en schoenen houden ;-) ). Misschien is het net als met vreemdgaan.

Mannen kunnen veel minder goed liegen en verbergen dan vrouwen, en lopen geregeld tegen de lamp omdat ze over een verovering opscheppen. Terwijl vrouwen volgens de onderzoeken minstens zo vaak buiten de deur piesen, maar zelden betrapt worden. Simpelweg omdat ze dat veel geraffineerder doen. Wauw. Ik ben niet boos, ik ben teleurgesteld.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.