Nieuws/Vrouw
1398808403
Vrouw

Steeds hetzelfde standje? Zo haal je de sleur uit je seksleven!

Uit onze enquête bleek dat onze lezeressen maar gematigd positief zijn over hun seksleven. Rapportcijfer: een 6,5. Sekscoach Tania Mulder (45) geeft al 10 jaar koppels advies over hun seksleven en zij weet het zeker: dat cijfer kan véél hoger.

Als je seksleven een sleur is, kan dat volgens Tania verschillende oorzaken hebben. Maar meestal speelt mee dat de seks te doelgericht is. Volgens Tania neemt daardoor de kwaliteit af. "Bij veel stellen is de seks gewoon niet zo boeiend meer en alleen gericht op het orgasme. Even een vluggertje of wéér hetzelfde riedeltje…"

Voorspel

"Je ziet bij vrouwen daarom vaak dat ze op een gegeven moment niet meer zoveel zin hebben en andere dingen belangrijker vinden. Ze omschrijven de seks dan als 'Wel prima' maar het echte genieten is er bijna niet meer. Zodra de seks beter wordt, krijgen ze automatisch ook meer zin en komt het verlangen weer terug."

Tja, dat klinkt logisch maar HOE wordt de seks dan weer goed? Volgens Tania is het vooral belangrijk dat je meer tijd neemt voor elkaar. "Voorspel is heel belangrijk. Focus je vooral niet alleen op de 'seks' zelf. Het is belangrijk dat je de connectie met elkaar vindt."

Soloseks

"Je ziet bij sommige stellen dat ze teveel in hun hoofd zitten tijdens de seks. Ze hebben bijvoorbeeld bepaalde fantasieën of beelden in hun hoofd en zijn daardoor helemaal niet met elkaar bezig."

"Zo wordt het meer een soort soloseks. Als je meer connectie met elkaar hebt door de tijd te nemen, door elkaar te teasen, te zoenen, elkaar in de ogen te kijken etc., krijg je automatisch ook betere seks."

Stukje dominantie

Volgens Tania weten we vaak ook te weinig over onze seksualiteit. "Er valt nog zoveel meer te ontdekken. Elke vrouw is weer anders. Zo kwam er een keer een vrouw bij mij die al jaren veel seksuele problemen had."

"Uiteindelijk kwam ze erachter dat ze niet zo was van 'zachte seks', maar juist een stukje dominantie nodig had. Toen ze dat over zichzelf wist, werd haar seksleven ook veel beter."

Echte overgave

Het lezen van een erotisch verhaal kan ook altijd helpen om zin te krijgen, maar volgens Tania is dat niet de oplossing. "Door te lezen over seks of ernaar te kijken, word je misschien wel getriggerd, maar als je weet dat de seks die je met je partner hebt niet zo speciaal is, zul je waarschijnlijk toch niks met dat gevoel doen. Daarom is het zo belangrijk dat je goede seks hebt, waaraan je jezelf écht kan overgeven."

Vijf keer per week

Dus, kwaliteit boven kwantiteit? "Absoluut", beaamt Tania. "Mensen denken vaak dat ik het als sekscoach vijf keer per week doe, maar dat is helemaal niet zo. Maar als we het doen, nemen we er ook uitgebreid de tijd voor."

"Mijn man en ik zijn al 22 jaar samen en ook wij hebben in die 'sleur' gezeten. We zagen het langzaam misgaan en besloten het anders te doen; meer de tijd voor elkaar nemen en kijken welke manieren van seks we nog konden ontdekken. Mijn man weet nu in wat voor staat van opwinding hij me kan krijgen, en hij wil niks liever dan dat."

Jij op VROUW.nl

Zat jouw seksleven ook in een sleur? Vond je dat wel best of heb je het weten te verbeteren? Zo ja, hoe?

Vertel hier - anoniem - over jouw seksleven!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.