Nieuws/Vrouw
1399940485
Vrouw

Een pop met... Paula maakt Sinterklaaskleding voor poppen

Met pakjesavond in zicht wordt het Sinterklaas soms een beetje teveel. Gelukkig heeft hij in Nederland flink wat handen om hem te helpen met zijn kostuum, paard en natuurlijk de lekkernijen. Deze vrouwen doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de verjaardag van de Sint zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

Paula Veger-Buters (61) zorgt ervoor dat zelfs de poppen een Sinterklaasoutfit hebben. Met haar bedrijfje Poppenparade maakt ze de leukste poppenkleding. En speciaal voor het Sinterklaasfeest voegde ze een paar jaar terug ook pieten- en sinterklaaspakjes toe aan het assortiment.

Webshop

Paula: "Voor mijn vier zoons heb ik altijd kleding gemaakt, maar toen zij allebei een dochter kregen, sprong ik een gat in de lucht. Éindelijk kon ik meisjeskleding gaan maken, haha. De meiden waren allebei gek op poppen en omdat ik een blote pop nooit zo gezellig vond, besloot ik kledingsetjes voor ze te gaan maken.Dat ik nu samen met mijn schoondochter een webshop vol poppenkleding run, heb ik dus aan mijn kleindochters te danken.

Vijf jaar terug zag ik een mooi felgekleurd stukje stof liggen en dacht: 'Dat moet een pietenpakje worden!' Door hun pop in zo'n pakje te hullen, wordt het sinterklaasavontuur voor de kinderen nog spannender, omdat ze het dan kunnen meespelen. Wat begon met slechts één pakje, begint inmiddels behoorlijk uit de klauwen te lopen. Dit jaar heb ik 88 pakjes gemaakt, waarvan ik er nu nog maar twee overheb!

Oktober

Ieder jaar komen de aanvragen eerder, dit jaar begon het zelfs al in oktober. De wensen zijn soms erg specifiek. Dan zit er bijvoorbeeld een gouden randje aan terwijl iemand liever een zilveren had gezien en denk ik: 'Waar hebben we het over... Gaat het om de trouwjurk van je dochter, of om een poppenpakje?'

En mijn kleindochters? Zij hebben een unieke verzameling poppenkleding waar andere meisjes alleen maar van kunnen dromen. Ieder nieuw ontworpen pakje mogen ze uitvoerig testen. Alles moet lekker rekbaar zijn en tegen een stootje kunnen. Een nieuwe helper van Sint is ook al in de maak; als mijn oudste kleindochter (6) bij mij op bezoek komt, kruipt ze meteen achter de naaimachine!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.