Vrouw/Praat Mee
1401879559
Praat Mee

Praat mee

Moeten horecagelegenheden je gratis laten plassen?

Moeten horecagelegenheden je gratis laten plassen?

Moeten horecagelegenheden je gratis laten plassen?

Als je een dagje weg bent naar een stad of een strand en je moet naar de wc, wat doe je dan? Twitteraar Daniëlle liep een restaurant binnen in de hoop dat ze daar even naar het toilet kon, maar werd geweigerd. Dat vindt ze niet kunnen, meldt ze op Twitter. Wat vind jij: moeten horecagelegenheden je gratis laten plassen?

Moeten horecagelegenheden je gratis laten plassen?

Moeten horecagelegenheden je gratis laten plassen?

Wanneer je tijdens een dagje weg naar het toilet moet, ga je natuurlijk op zoek naar een gelegenheid waar dat kan. Je kunt bij de plaatselijke horeca vragen of je gebruik mag maken van het toilet. Bij twitteraar Daniëlle werd die vraag beantwoord met ‘nee’, toen ze tijdens het wandelen hoge nood kreeg. Zij vindt het niet kunnen dat je wordt geweigerd om even naar de wc te gaan.

Kopje koffie

Een andere twitteraar reageert: ’Van de andere kant, zij hebben een huur te betalen, een toilet schoon te houden, salaris aan het einde van de maand… Hoezo kon je niet even naast je behoefte lozen een kopje koffie nuttigen met iets lekkers erbij? Rekening houden met elkaar komt van twee kanten.’

Daniëlle schrijft dat ze het prima had gevonden om ervoor te betalen, maar na een botte reactie wilde ze daar niet blijven zitten voor een kop koffie.

Boete

Voor de beeldvorming: onze hoofdstad telt maar 120 openbare toiletten, volgens Amsterdam.nl. Dit zijn zowel urinoirs als invalidentoiletten. Als we de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek ernaast houden, zien we dat Amsterdam meer dan 880.000 inwoners telt.

Wie geen openbaar toilet kan vinden en besluit te gaan wildplassen, riskeert een flinke boete van 150 euro, meldt het Openbaar Ministerie.

Reacties

Daniëlle tweet dat ze geen gebruik mocht maken van het toilet.

Manon snapt wel dat de mannen nee zeiden tegen Daniëlle, omdat ze anders de hele dag druk zijn om het toilet schoon te houden.

’Ter plaatse laten lopen’

Marianne vindt dat Daniëlle daar ter plekke haar behoefte had moeten doen.

Anouk vraagt tegenwoordig niet meer of ze naar het toilet mag en gaat gewoon.

Rianne geeft Daniëlle een tip over hoe zij dit soort situaties aanpakt.

Praat mee

Vind jij dat horecagelegenheden je gratis moeten laten plassen? Of begrijp je dat sommige restaurants dagjesmensen weren van hun toilet? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Wil je niets van VROUW missen? Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.