Vrouw/Praat Mee
1402774712
Praat Mee

Lieg jij weleens over je salaris?

Lieg jij weleens over je salaris?

Lieg jij weleens over je salaris?

Een kwart van de Europeanen liegt bij sollicitaties over zijn of haar salaris, in de hoop op een hoger salaris. Vooral Duitsers kunnen er wat van: 42% noemt een hoger bedrag dan wat ze daadwerkelijk op hun rekening krijgen bijgeschreven. Lieg jij weleens over je salaris? En waarom doe je dat dan? Praat mee!

Lieg jij weleens over je salaris?

Lieg jij weleens over je salaris?

Als Europeanen op zoek gaan naar een nieuwe baan, vertelt één op de vier kandidaten niet de waarheid over het huidige salaris. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Intelligence Group. Duitsers vertellen het vaakst een leugentje om bestwil als het om salaris gaat. Onze oosterburen worden gevolgd door de Slowaken (38%) en Oostenrijkers (37%). Volgens het onderzoek noemen Nederlanders het salaris dat ze willen verdienen.

Loonkloof

Tijdens een sollicitatiegesprek overdrijven Europese mannen (28%) vaker hun salaris dan vrouwen (24%). Ook overdrijven ze ten opzichte van vrouwen hun salaris met grotere getallen. Volgens de onderzoekers zou dit best invloed kunnen hebben op de loonkloof tussen mannen en vrouwen.

Praat mee

Lieg jij weleens over je salaris? Waarom doe je dat? En hoe pak je dat aan tijdens een sollicitatiegesprek? Ben je dan helemaal eerlijk? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.