Vrouw/Seks & Relaties
140968520
Seks & Relaties

Marije: Mijn minnaar wil dat ik een keuze maak

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Marije (39). Ze heeft al bijna drie jaar een affaire met een heel leuke man, maar ze kan de knoop maar niet doorhakken om te gaan scheiden. "Dit is me overkomen. Ik was hartstikke gelukkig met Bart en onze twee kinderen en ik had gedacht dat we samen oud zouden worden. Maar inmiddels weet ik dat niet meer zo zeker. Ik ben smoorverliefd geworden op een ander – ik heb al bijna drie jaar een affaire met Leon."

Vonk

“Ik heb vreemdgaan altijd keihard veroordeeld. Dat doe je niet, punt. Maar zoiets zeg je alleen als je niet weet waar je het over hebt. Toen de vonk tussen Leon en mij oversloeg – het was echt liefde op het eerste gezicht – wist ik meteen dat ik de verleiding niet zou kunnen weerstaan.

Zo’n intense verliefdheid maakt dat je niet meer helder kunt denken. Er zat maar één iemand in mijn hoofd en dat was Leon.

Leukste uitje

Ik kwam hem tegen op de sportclub van onze oudste dochters. De meiden zaten bij elkaar in het team en Leon en ik moedigden hen aan. Ik had hem nog nooit eerder gezien, hij was nog niet zo lang geleden naar onze regio verhuisd na zijn scheiding.

Een single man, zo knap, zo leuk – ik was verkocht. We begonnen te flirten, die eerste keer al. Waar ik zaterdag nog wel eens mopperig naar hockey reed, werd het ineens het leukste uitje van de week.

Schuldig

Het ging heel snel. We wisselden nummers uit onder het motto ‛handig als we een keer een uitwedstrijd met elkaar meerijden’ en voor ik het wist, was die eerste geheime afspraak er en eindigde ik in zijn bed.

Ik genoot van iedere seconde en dacht niet aan Bart. Dat kwam later pas, toen ik hem weer onder ogen kwam. Ik schaamde me dood en voelde me zo schuldig.

Passie

Je staat niet zomaar open voor een andere relatie, dan moet er iets missen. En dat klopt ook wel. Bart en ik hebben het goed samen, maar het vuur dat ik met Leon deel, missen wij. Dat hebben we nooit gehad. Met Bart is alles heel stabiel en gezapig.

Met Leon kan ik echt knallen, op elk front – dus ook met ruziemaken, zo weet ik inmiddels. Ik heb dat nodig, die passie. Toch ben ik ook nog zo gek op Bart, hoe gek dat ook klinkt. Hij is een geweldige vader en een ongelooflijk lieve en goede man. Ik weet niet of ik dat wel kwijt wil...

Lijntje

Diep in mijn hart ga ik het liefst verder met Leon, maar ik vind het een bijna onmogelijke opgave om mijn huwelijk op te geven. Ik kan het Bart, die geen idee heeft van mijn affaire, niet aandoen, vind ik. En ondertussen tikt de tijd door.

We zijn al bijna drie jaar verder en het schiet niet op. Leon is het zat. Die wil uiteraard ook weten waar hij aan toe is. Hij droomt van een toekomst met mij, maar ik hou hem aan het lijntje.

Paniek

Mijn beste vriendin weet van wat er speelt, ik had iemand nodig om het mee te delen. Ze vindt dat ik eerlijk moet zijn naar Bart toe. Want ik onthoud ook hem een kans op een gelukkig leven, zegt ze. Ons huwelijk begint steeds meer scheurtjes te vertonen.

De seks is al jaren niet meer wat het ooit geweest is – ik doe het nog hooguit eens in de twee maanden met Bart en dan ook meer uit plicht dan uit lust – en ik ben moe en snel geërgerd. Bart heeft al meerdere keren gevraagd wat er toch met mij is.

Ik denk dat hij iets begint te vermoeden. Er moet echt iets gebeuren, dat weet ik ook wel. Ik moet mijn affaire opbiechten en Bart er niet zelf achter laten komen. Maar als ik daar aan denk, raak ik volledig in paniek.

Huilen

Als ik in Leons bed lig en we seks hebben, vergeet ik even wat er allemaal speelt in mijn leven. Dan kan ik nog steeds intens genieten. We spreken af op zijn vaste vrije ochtend, als de kinderen naar school zijn en Bart werkt. We doen dan niets anders dan vrijen.

Maar de laatste tijd komt na afloop steeds vaker een kater. Helemaal als ik net ben klaargekomen, dan kan ik echt vanuit mijn tenen huilen om de situatie waar ik in zit. Ik praat mezelf niet schoon, echt niet. Maar een affaire heb je niet voor je lol. Het vreet aan je.”

Jij op Vrouw.nl

Wil jij ook jouw ‘Tussen de lakens'-verhaal vertellen?

Dat kan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.