Vrouw/Columns & Opinie
1411985169
Columns & Opinie

'Dát vind ik nou een leuke challenge voor 2019!'

Schrijfster/presentatrice Daphne Deckers geeft haar kijk op het leven. Deze keer heeft ze het over ongewenste trends voor 2019.

Met het nieuwe jaar voor de deur is het tijd voor een lijstje van dingen die wat mij betreft níet mee hoeven naar 2019. Als eerste wil ik nomineren: de ugly sneaker. Het begon met de Triple S van Balenciaga, een spuuglelijke sportschoen die werd omarmd door fashionista’s wereldwijd.

Ironie

Afgelopen jaar wierpen ook andere modemerken zich in de strijd om de meest afgrijselijke schoen, zoals de 'bergschoen met kristallen' van Gucci, die serieus pijn doet aan je ogen. Ik las een interview met een bekende influencer die zei dat ugly sneakers weliswaar heel duur waren en eigenlijk ook heel lelijk, maar door ze tóch te dragen gaf je aan dat je "de ironie ervan begreep".

De échte ironie zit hem volgens mij in het feit dat je consumenten zo gek krijgt 700 euro te betalen voor een paar wanstaltige schoenen, door ze wijs te maken dat ze daarmee tot een select clubje behoren "dat de ironie ervan begrijpt."

Kaneelpoeder

Wat ook niet mee hoeft naar 2019 is alles met avocado’s en eenhoorns. Ik doe er zelf aan mee, hoor: ik heb een opblaasbare eenhoorn gehad en ik heb nu zelfs een avocado-kerstbal in mijn boom hangen, maar genoeg is genoeg.

Dat geldt ook voor alle internet-'uitdagingen' zoals de cinnamon challenge, waarbij jongeren een flinke hap kaneelpoeder in hun mond moesten nemen zonder er iets bij te drinken. Daar kun je dus serieus - bijna - in stikken.

Kardashians

Het zou fijn zijn als de Kardashians in 2019 misschien eens voor langere tijd op een eiland zonder WiFi gingen zitten, maar dat zal wel geen optie zijn.

En dus zullen zij ook in het nieuwe jaar de mensheid weer inspireren tot dingen als de, in 2015, Kylie Jenner lip-challenge: een paar seconden jezelf vacuüm zuigen in een shotglaasje en voilà: supergezwollen lippen waarmee je zomaar op de Eerste Hulp zou kunnen belanden.

Bilimplantaten

Kim Kardashian heeft niet alleen veel vrouwen geïnspireerd om óók bilimplantaten te nemen; ook haar extreme outfits groeien geregeld uit tot mode. Zo ging Kim dit jaar opeens in korte wielrenbroekjes naar officiële gelegenheden en restaurants.

Niet de meest flatteuze keuze zou je denken, maar inmiddels hebben alle grote modehuizen zulke spandex broekjes voor 2019 in hun collectie. Ook hier speelt waarschijnlijk een vorm van ironie die volledig langs mij heen gaat.

Dat geldt ook voor de zwaar aangezette wenkbrauwen van het afgelopen jaar: ik snap niks van die dikke, zwarte balken. Daar wordt toch níemand knap van?

Heuptasje

Maar goed - is er misschien ook iets wat in 2019 mag blijven? Jazeker: de herwaardering van het heuptasje. Dat is en blijft een topding, want je hebt lekker je handen vrij.

Je mag een heuptasje tegenwoordig echter niet meer op je heupen dragen (stel je voor!) maar alleen crossbody, dus diagonaal. Weet je wát een leuke challenge is voor het nieuwe jaar? Lekker dragen wat je zelf wilt!

Praat mee

Welke dingen/spullen/voorwerpen/trends/etenswaren etc, hoeven wat jou betreft nIet mee naar 2019? Vertel het ons op Facebook van VROUW!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.