Vrouw/Praat Mee
1412250033
Praat Mee

Verloskundige vs gynaecoloog... Er wordt heel wat uitgekraamd!

pasgeboren baby

pasgeboren baby

De bekende verloskundige Beatrijs Smulders (63) heeft vandaag de discussie tussen verloskundigen en gynaecologen aangewakkerd. Het onderwerp is hot, omdat minister Edith Schippers van Volksgezondheid op het punt staat een nieuw financieringssysteem in de geboortezorg in te voeren. Op 23 juni valt Schippers' besluit.

pasgeboren baby

pasgeboren baby

Beatrijs is de insinuatie dat de verloskundige debet zou zijn aan de hoge babysterfte spuugzat. De fervent voorstander van thuisbevallingen vindt dat er dan ook maar eens een 'gynaecologen zwartboek' moet komen. Het moge duidelijk zijn; Beatrijs is het helemaal beu. In een opwelling - het bericht is inmiddels verwijderd - uitte ze vandaag op Facebook haar mening in niet mis te verstane bewoordingen:

Ik ben al die individuele dramatische cases van mensen met een langdurige rouwverwerking die geregisseerd worden door de NVOG met als doel om alle verloskundigen de schuld geven van de hoge babysterfte he-le-maal beu. We moeten nu met zwaar tegengeschut komen en ons niet lijdzaam laten saneren. Ik ben voor het verzet! Idee: een gynaecologen zwartboek perinatale sterfte aanmaken en dan elke dag precies zo’n gezellige dramatische casus op Facebook plaatsen. We kunnen er net zolang mee doorgaan totdat de NVOG bakzeil haalt en zijn excuses maakt en ophoudt met insinuaties te maken.

Ze gaan over babylijken ten behoeve van louter macht en financieel gewin. We hebben echt niets meer te verliezen. Ik was afgelopen donderdag bij de KNOV en daar bleek dat de integrale bekostiging eigenlijk al een feit is. We hebben de boot gemist, maar we kunnen gelukkig nog het vliegtuig pakken… Het is namelijk 2016! Het enige wat nu nog effectief helpt is met zijn allen gaan boycotten en écht niet meer meedoen. Ik ben nu voor full force ertegenaan. Doen jullie weer mee? Please?

Praat mee

Wat vind jij ervan? Vínd jij er überhaupt iets van? Ben jij op de hand van de gynaecoloog? Of op die van de verloskundige? En in hoeverre is een dergelijke 'oorlog' tussen gynaecologen en verloskundigen in het belang van de zwangeren? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.