Nieuws/Vrouw
1416276358
Vrouw

Miranda (50): Ik ben dolblij met mijn botox en fillers

Miranda voor de ingreep

Miranda voor de ingreep

Nederlanders - vooral vrouwen - bezoeken massaal cosmetische artsen vanwege hun rimpels, wallen en kraaienpootjes, en voor vollere lippen en billen, aldus De Telegraaf. De gegevens komen uit een nog lopende studie van het Erasmus MC in Rotterdam. Eén op de 52 vrouwen tussen 18 en 70 jaar ondergaat een botoxbehandeling of gaat voor een filler. Zo ook Miranda Jansen (50): "Ik had het jaren eerder moeten doen."

Miranda voor de ingreep

Miranda voor de ingreep

Toch is nog niet iedereen openhartig over ondergane behandelingen. Al doen steeds minder BN’ers - onder anderen Linda de Mol, Angela Groothuizen, Halina Reijn, Mari van de Ven, Ronald de Boer, Patricia Paay, Gerard Joling, Patty Brard, Fred van Leer en Lone van Roosendaal - er geheimzinnig over.

Keiharde klap

Ook Miranda is open over het feit dat ze botox en fillers gebruikt. "Wat moet ik anders beweren? Dat het een beetje van mezelf is en een beetje van Maggi? Ik zag er afgetrokken uit, nu kan ik weer in de spiegel kijken. Het is niet dat ik er aandelen in heb, maar ik zou het iedereen aanraden.

Vorig jaar ben ik er mee begonnen. Mijn vent was er ruim een jaar daarvoor na dertig jaar vandoor gegaan met een ander. Dat was een keiharde klap, ik had veel verdriet. Ik ben altijd een spekkie geweest, maar viel 20 kilo af. Mensen vroegen of ik ernstig ziek was, ik zag er niet uit."

Miranda voor de ingreep|Eigen beeld

Miranda voor de ingreep|Eigen beeld

Chronisch ontevreden

"Nu zit het nogal in de familie dat we boos kijken, ook als het we het niet zijn, en knijp ik nogal met mijn ogen als ik voor de tv zit. Door die boze blik en hangende plooien bij mijn mondhoeken zag ik eruit alsof ik chronisch ontevreden was.

Ik moest verder na die breuk, maar ik kwam niet goed uit de foute flow. Ik had ooit in een docu van hondenfluisteraar Cesar Millan gezien dat als bange honden de staart niet meer tussen de benen kunnen doen ze ook minder bang zijn en dat was bij mij blijven hangen."

Ruimere blik

"Daarom ging ik ook over op een cosmetische ingreep; er moest wat veranderen. Er ging een wereld voor mij open, letterlijk en figuurlijk. Ik kon weer anders uit mijn ogen kijken en daardoor werd mijn blik weer ruimer. Doordat ik er beter uitzag, voelde ik me ook weer beter.

En zo kroop ik langzamerhand uit het dal. Het was niet dat ik onzeker was. Ik heb het niet voor mijn ex en ook niet voor andere mannen gedaan. Ik hoef geen man meer. Ik heb het echt voor mezelf gedaan."

Miranda op de behandeltafel|Eigen Beeld

Miranda op de behandeltafel|Eigen Beeld

Verbeten

"Om me beter te voelen, wilde ik verlost worden van mijn kop vol verdriet waarin ik mezelf niet meer herkende. Misschien vinden mensen dat ik erin ben doorgeslagen, maar ik vond dat ik er te verbeten uitzag met mijn smalle bovenlip. Net of ik een citroen had doorgeslikt, zo zuur keek ik!

Daarom heb ik mijn bovenlip laten opvullen met fillers, net als de lijnen bij mijn mondhoeken. Met botox heb ik mijn wenkbrauwen laten liften, de frons tussen mijn ogen en mijn mondhoeken wat omhoog laten trekken en de kraaienpootjes rond mijn ogen laten doen."

Emotie

"Het is een groot cadeau aan mezelf geweest en iedereen mag het weten. Ik ben er zo vreselijk blij mee, ben er zo van opgeknapt! Als ik nu in de spiegel kijk weerspiegelt het de Miranda die ik nú ben. Zonder de boosheid van toen.

Laatst zag ik weer een foto van toen mijn ex net weg was en ik schrok me dood. Je ziet de boosheid en emotie in mijn gezicht. Ik had zoveel verdriet in mijn lijf. Nog steeds wel. Dan jank ik een potje, maar ik zit nu veel beter in mijn vel."

Miranda is nu helemaal blij met hoe ze eruit ziet|Eigen Beeld

Miranda is nu helemaal blij met hoe ze eruit ziet|Eigen Beeld

Voordelen

"Als ik 20 zou zijn zou ik zoiets niet doen, maar achteraf had ik er wel eerder mee willen beginnen. Zo met 35. Ik weet dat er gezondheidsrisico’s zijn. Op lange termijn weet niemand wat het met je doet, maar dan ben ik 70. Dan zie ik wel weer. Ik ervaar nu met name de voordelen. Ik hoor nooit meer de vraag 'Ben je boos ofzo?'.

Het kost natuurlijk wel wat, maar dat heb ik er graag voor over. De één gaat op vakantie, de ander spaart voor een auto. En ik heb liever volle lippen en een uitgerust gezicht. Ik zeg dan ook trots: 'Ik heb nieuwe lippen gekocht.'

Ik schaam me nergens voor. Ik laat nu als een 'blije eend' mijn hondje uit. Ik vind dat ik er tien jaar jonger uitzie; als de oude Miranda. En zo voel ik me ook. Wie maakt me wat?"

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een (cosmetisch) verhaal delen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.