Vrouw/Opgebiecht
141950473
Opgebiecht

'Daten met getrouwde mannen? Nooit meer!'

In deze rubriek kunt u anoniem uw geheim delen. Deze week een vrouw die spijt heeft van het leed dat ze heeft aangericht in andere gezinnen.

“Voor de meeste mensen is het moeilijk te begrijpen, dat als je huwelijk een hel is, je toch bij je partner blijft. Maar het heeft te maken met je karakter, jeugd, opvoeding en hoeveelheid zelfvertrouwen. Zo was het bij mij ook, ik was ruim dertig jaar getrouwd met een man met een stoornis en het was verschrikkelijk.

Hoteldebotel

Toch peinsde ik er niet over om bij hem weg te gaan, bang als ik was voor de gevolgen en de onzekere toekomst. En toen werd ik opeens benaderd via Facebook, door een ex-klasgenoot met wie ik destijds een week verkering had gehad. We kletsten wat af.

Ook hij had een partner gehad met een psychische stoornis. We hadden zo veel raakvlakken. Toen hij ook nog met me begon te flirten, was het hek van de dam. Ik was helemaal hoteldebotel en al snel kregen we een relatie.

Problemen

Met mijn man had ik al 18 jaar geen intimiteit meer, maar nu ging er een wereld voor me open. Ik was gretig naar alles op seksgebied en niets was me te gek. Net als voor mijn nieuwe vlam. Helaas bleek ook hij veel psychische problemen te hebben. Hij had borderline en stemmings­wisselingen.

Op een dag hadden we een gesprek in de auto en toen ik een antwoord gaf wat hem niet zinde, gooide hij me zo de auto uit en verbrak hij rigoureus het contact. Daar zat ik dan: middenin een scheiding – want die had ik inmiddels in gang gezet – mijn kinderen van slag en zelf was ik ook totaal de weg kwijt.

Datingsite

Ik ging naar de huisarts voor hulp. In de wachtruimte zag ik in een bekend damesweekblad een verhaal over mensen die iets misten in hun relatie en zich hadden ingeschreven bij een datingsite voor gebonden personen. Een zogenaamde tweede liefde dus.

Ik wist absoluut niet wat ik met mijn leven aan moest, maar weer 18 jaar leven zonder intimiteit, dat wilde ik echt niet meer. En dus schreef ik mij ook in op deze datingsite. Ik was zeer onzeker over mezelf – te zwaar en niet een heel vrouwelijk type – dus als er ook maar één persoon zou reageren, mocht ik blij zijn, dacht ik.

Vijftig mannen

Maar na 24 uur had ik al 151 reacties! De volgende twee jaar heb ik zeker met vijftig mannen het bed gedeeld. Ik heb er enorm van genoten en veel van geleerd. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen.

Maar ik kon vaak mijn gevoelens niet uitschakelen en werd keer op keer verliefd. Soms was dat ook wederzijds en gaf het enorme onrust. Een paar keer kozen de mannen voor mij, wilden ze scheiden of kwam de partner erachter en lag het leven van het hele gezin overhoop.

Schuldgevoel

Inmiddels ben ik getrouwd met de liefste man die ik me maar kan wensen. Ik ben echt gelukkiger dan ooit. Maar als ik nu terugdenk aan mijn datingtijd, denk ik: wat bezielde mij toen, wie was ik en wat heb ik al die andere vrouwen aangedaan?

Zelf ben ik het gevolg van een buitenechtelijke relatie – mijn vader was al getrouwd – en ik heb dat altijd verschrikkelijk gevonden. Ontrouw was voor mij onbegrijpelijk. Waarom heb ik dan toch het bed gedeeld met al die ontrouwe mannen?

Excuses

Ik besef nu pas: achter ieder van die mannen ging ook een vrouw schuil. Een vrouw die misschien veel van haar man hield, al vele jaren met hem samen was en vaak ook kinderen en zelfs kleinkinderen met hem had...

Ik bied al deze vrouwenbij deze mijn diepgemeende excuses aan en zeg hen hierbij dat ik enorm veel spijt van mijn datingverleden heb.”

Jij op Vrouw

Wil jij ook iets opbiechten?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.