Vrouw/Praat Mee
142482681
Praat Mee

Met een hanenkam naar school... Mag dat?

Kind wil hanenkam naar school mag dat?

Kind wil hanenkam naar school mag dat?

Vrijwel alle scholen - Regio Midden zit in de laatste vakantieweek - zijn weer begonnen, en daarmee ook de bijbehorende discussies. Want wat als je bij de juf wordt geroepen omdat je kind er met zijn kapsel 'raar' uitziet? Vind jij dat je kind met elke coupe in de klas mag zitten? Praat mee!

Kind wil hanenkam naar school mag dat?

Kind wil hanenkam naar school mag dat?

Een roze hanenkam, groen haar, een kaalgeschoren hoofd... Waar ligt de grens? Van zowel de ouders/verzorgers als van de school?

Victor Zuydweg schreef op Twitter: Zoon (8) heeft sinds kort hanenkam. Hij vindt het erg mooi, maar moest van ons wel nadenken of hij het écht wou. Gisteren eerste schooldag en juf vraagt direct om gesprek met ons. Hanenkam wordt niet gewaardeerd. Er wordt een vergelijking met wapentuig gemaakt. Ik vind dat gek.

Identiteit

Op Twitter zijn de reacties wisselend op de roze hanenkam van zijn zoon. Corné herkent het uit zijn eigen schooltijd: Ik herken het, toen in '98 blonde plukken bij de jongens in de mode kwam. Wie was het die het deed? Juust! Ik zat op een reformatorische school en is not done & werd ook op matje geroepen. Of ik zo ook naar de kerk ging? Waarop ik antwoord zit het geloof in je kapsel dan?

Geertje Visser van wie de zoon ook een hanenkam heeft (zie foto): Nou já zeg, wat idioot! Hier op school geen énkel probleem Een school zou opgroeiende kinderen juist moeten steunen in het vinden van hun eigen identiteit - vaak al moeilijk genoeg op die leeftijd. Groetjes aan de zoon van mijn (net) 9-jarige.

Praat mee

Heeft jouw kind weleens 'bijzonder haar' gehad en heb jij weleens een dergelijk gesprek moeten voeren met de docent van je kind? En vond je dat terecht? Of vind jij dat je kind maar alles moet kunnen dragen en dat geen kapsel te gek is? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.