Vrouw/Dagboek van een minnares
1429995906
Dagboek van een minnares

Deel 174: Laura komt in Breda de láátste tegen die ze wil zien

Ik dacht geen seconde na, schopte mijn jas en schoenen uit en sprong achter stagiaire Tamara aan in de sloot. Die was gelukkig niet diep, dus in een oogwenk stonden we allebei druipend aan de kant. “Wil je mijn jas hebben? Heb je geld voor een taxi nodig? Kan ik je ergens mee helpen? Het spijt me echt heel erg!” Ik putte me uit in excuses, uit angst dat Tamara aangifte zou doen. Straks belandde ik nog op het politiebureau of erger.

“Kan ik je telefoon gebruiken?” Ze stak haar hand al uit. Vervolgens toetste ze een nummer in. “Mark? Ik ben in het Vondelpark en ik heb eh… een ongelukje gehad. Kun je me komen ophalen? En misschien kunnen we meteen wat nieuwe kleren kopen in de PC?” Ze noemde de dichtstbijzijnde uitgang, smeet mijn telefoon naar me toe en fietste weg.

Kushandje

Pijlsnel fietste ik achter haar aan. Marks BMW stond er al. Blijkbaar was hij onmiddellijk in de auto gestapt. Tamara wees naar mij. “Ken jij die vrouw? Ze zegt dat ze je ex is.”

Mark stotterde. “Ik kan het uitleggen!”

Ik sloeg mijn armen over elkaar heen. “Ja, doe dat!”

“Niet nu,” zei Tamara. “Ik heb het koud.” En ze stapte in de auto. Mark keek me verontschuldigend aan, blies me een kushandje toe en stapte toen ook in. Even later ontving ik een appje van hem dat ik ongezien wiste. Ik was er klaar mee.

Boos

Een paar dagen later kreeg ik een berichtje van Fleur met een link naar een YouTubefilmpje, waarop te zien was dat ik Tamara uit het water viste. ‘De collega’s hebben zich suf gelachen,’ schreef ze.

Ik belde haar onmiddellijk, blij om iets van haar te horen.

“Ben je nog boos?”

“Ik was helemaal niet boos,” zei ze. “Ik voelde me alleen verschrikkelijk schuldig vanwege Javier. Ik had nooit met hem naar bed moeten gaan.”

“Is het iets geworden tussen jullie?”

“Niet echt,” zei ze. “Het is een leuke vent, maar ik kreeg het Spaans benauwd van die moeder. Daar moet hij eerst maar eens van loskomen. En, Laura…”

“Ja?”

“Ik mis je.”

“Ik mis jou ook,” gaf ik opgelucht toe. “Spreken we snel iets af?”

“Dat wordt dan volgende week, want vanaf vrijdag zit ik bij mijn ouders in Breda. Carnaval hè?”

“O ja.” Daar leek me nou echt geen klap aan. Dronken mensen en vieze mannen die aan je zaten.

Bezoekje

Maar toen het eenmaal vrijdag was, strekte het weekend zich lang en leeg voor me uit. Ik besloot mijn moeder te verrassen met een bezoekje. Ik kon haar meteen 5000 euro overhandigen en hoopte dat ik het daarmee weer goed kon maken.

Ze keek alleen niet echt blij toen ik die avond aanbelde. “Wat kom je doen?”

“Jou dat geld brengen.”

“Contant? Dat lijkt me niet veilig. Kun je het niet overmaken?”

Gestolen geld

“Sorry, het zit in deze envelop. Het is de helft.” Een deel van de 10.000 euro die ik bij Kiss, Bang, Love had verdiend, was naar de belastingdienst gegaan en een ander deel had ik gebruikt om dingen voor mezelf te kopen, zoals nieuwe kleding.

“Dus eerst steel je mijn geld en vervolgens betaal je me maar de helft terug?”

Ik voelde de moed in mijn schoenen zakken. “Zo ging het niet, mam. Ik dacht dat het van Henk was. En ik betaal je de rest natuurlijk ook terug. Ik moet alleen nog even sparen. Maar ik heb het koud. Mag ik binnenkomen?”

“Een andere keer. Henk en ik hebben gasten. En bel de volgende keer eerst even op, wil je?” Ze pakte de envelop aan en deed de deur weer dicht. Ik voelde me heel klein worden. Mijn moeder had me nog nooit de deur gewezen. Ik dacht dat ik het geld van Henk had gekregen, als zwijggeld omdat ik hem in een parenclub had gezien. Moest ik dat nou tegen haar zeggen? Dat zou ze nooit geloven. Ik zat gewoon klemvast.

Somber liep ik het hele eind terug naar het station. Het was net 7 uur, wat zou ik eens gaan doen? En toen zag ik dat de trein naar Breda binnen 5 minuten vertrok. Alles was beter dan thuis te gaan hangen, dus ik stapte in. In Breda nam ik een taxi naar het huis van de ouders van Fleur, waar haar moeder me wél met open armen ontving. Alleen… “Fleur is al weg, zei ze. Ik weet bijna zeker dat ze in café Oncle Jean zit. Zal ik je daarheen brengen?”

Sneeuwwitje

Ik knikte dankbaar, maar ze bekeek me van top tot teen. “Heb je niks anders bij je?”

“Wat bedoel je?”

“Je kan geen carnaval vieren in een trui en een spijkerbroek. Ik kijk wel even of er nog iets bij Fleur in de kast hangt.” En even later kwam ze terug met een complete outfit van Sneeuwwitje, inclusief pruik en een paar zwarte gympen. “Dit doe ik echt niet aan. Hierin loop ik voor gek!”

“Je loopt voor gek als je dit níet aandoet,” zei ze rustig. Hup, schiet op!”

Maar toen we stapvoets door de stad reden, zag ik dat ze gelijk had. Werkelijk iedereen was verkleed. Iedereen liep in de meest bizarre outfits rond en het zag eruit alsof ze allemaal veel lol hadden. Misschien was het wel een heel goed idee om feest te gaan vieren hier. Dat leidde ongetwijfeld lekker af.

Ferme stappen

Het was stampvol in de kroeg. Zou ik Fleur hier wel kunnen vinden? Maar toen zag ik haar tot mijn opluchting dansen in een stewardessenpakje. Ze was niet alleen, haar broer Remco – met wie ik ook wel eens iets wat had gehad – stond naast haar.

Maar tot mijn schrik zag ik nog bekende: een knappe vrouw met lange, zwarte krullen. Blijkbaar was Fleur dikke vriendinnen met stagiaire Tamara geworden. Ze keek op en zag me. En toen liep ze met ferme stappen naar me toe…

ALS EERSTE EEN SEINTJE ALS ER EEN NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES ONLINE STAAT?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

Zet het nummer 06-13651435 in je contacten

Stuur de tekst ‘dagboek aan’ via WhatsApp naar bovenstaand nummer

NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding

Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!

Afmelden? App ‘dagboek uit’ naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst?

Klik hier

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.