Vrouw/Seks & Relaties
1431851043
Seks & Relaties

Deel 85: 'Jij bent de perfecte aanvulling op mijn huwelijk'

Dagenlang hoorde ik helemaal niets van Mark. Ik leefde als een zombie; ik deed mijn werk op de automatische piloot en ’s avonds hing ik voor de tv. Mijn hele omgeving maakte zich zorgen, merkte ik. Maar het kon me niet schelen. Mark was nog steeds ‘ziek’ en ik had niet gereageerd op de mail van Josien. Zouden ze überhaupt nog bij elkaar zijn?

Telefoontje

Maar dat viel allemaal in het niet bij het telefoontje dat ik van mijn moeder kreeg.

“Schatje, pappa heeft waarschijnlijk een TIA gehad. Kun je alsjeblieft naar huis komen?” “Wat?! Wat is er gebeurd, mam?”

Mijn moeder vertelde dat mijn vader de krant zat te lezen aan de ontbijttafel toen zijn mond ineens scheef trok en hij de tafel vastgreep. “Hij kwam niet meer uit zijn woorden en deed heel raar. Het leek wel alsof hij dronken was! Dus toen heb ik maar 112 gebeld.”

Bleekjes tussen de ziekenhuislakens

Mijn vader leek in niets op de stoere, fitte, gebruinde man die hij normaal gesproken was en hij zag er ineens een stuk ouder uit dan 61. Bleekjes lag hij tussen de witte ziekenhuislakens.

“Volgens de dokter komt het weer goed hoor. Al heb ik nu wel meer kans op een échte beroerte. Dus nu moet mijn cholesterol omlaag en moet ik nu echt stoppen met roken.” Oei. Dat had hij al heel vaak geprobeerd.

“Ik ga je helpen, pappa!” “Dat is fijn, lieverd. Wil je vannacht bij mamma blijven slapen? Dan is ze tenminste niet zo alleen. Ik hoop dat ik morgen weer naar huis mag.”

Mijn moeder was helemaal niet zo enthousiast over het feit dat hij al zo snel naar huis mocht.

“Hoe moet dat dan met mijn werk? En hoe komt pappa dan bij de fysiotherapeut? Hij mag in ieder geval twee weken niet autorijden, maar misschien zelfs drie maanden niet! Dat is toch helemaal niets voor hem?” “Ik neem vrij, mam. Ik blijf de komende twee weken bij jullie. Ik kijk of ik vakantiedagen op kan nemen, of anders zorgverlof. Morgen haal ik mijn spullen op.”

Mijn moeder zei niets, maar sloeg haar armen om me heen en gaf me een dikke knuffel. “Daar ben ik heel erg blij mee, schat!”

Absolute koningin

De volgende dag stuurde ik in de trein een appje naar Mark dat mijn vader ernstig ziek was en dat ik vrij wilde nemen. Nu belde hij wél meteen terug.

“Sorry Lau, ik moest thuis redden wat er te redden viel. Wat is er aan de hand? En hoe is het nu met jóu?”

Mijn hart smolt. Wat was het toch eigenlijk een lieverd. Ondanks zijn gelieg en gedraai was hij tenminste wel oprecht in mij geïnteresseerd.

“Het gaat wel. Ik mis je.” “Ik mis jou ook. Kun je vanavond niet naar me toe komen? Josien is een weekje aan het detoxen in Portugal. Haar lichaam en geest tot rust brengen. Als je om 8 uur komt, slapen de meisjes.”

Ik twijfelde, want ik was bang dat het uiteindelijk toch weer op seks zou uitdraaien en ik was eigenlijk nog steeds hartstikke kwaad op hem. Bovendien zat ik nog steeds met heel veel vragen.

“Oké. Ik wil wel naar je huis komen, maar dan wel om te praten. Ik wil geen seks met je.” “Oh, jammer. Ik wil namelijk wel seks met jou. Jij bent de absolute koningin in bed.” “Ik vind het fijn dat je me blijkbaar een betere minnares vindt dan je andere vriendinnen, maar ik dacht dat wij exclusief voor elkaar waren. Dus nee, ik houd mijn kleren vanavond aan.”

Ik dacht dat hij zou gaan lachen, maar hij klonk ineens uiterst gereserveerd. “Prima. Tot vanavond dan.”

Spanning van het versieren

Het was gek om in zijn huis te zijn. Ik had het gevoel dat Josien ieder moment kon binnenkomen en voelde me totaal niet op mijn gemak.

“Ben je niet boos over wat ik met je auto heb gedaan?” Hij haalde zijn schouders op. “Het is maar blik. Bovendien is het een auto van de zaak. De verzekering denkt dat het om vandalen gaat. Maar vertel, waarom heb je dat arme ding zo mishandeld?”

“Omdat ik natuurlijk razend was over dat stomme verhaal over die seksverslaving van je.” Ik keek naar zijn serieuze gezicht. “Of heb je dat niet verzonnen? “ “Ik denk dat ik wel een klein beetje seksverslaafd ben inderdaad. Ik zie mezelf niet de rest van mijn leven met maar één vrouw. Die spanning heb ik tot op zekere hoogte toch wel nodig.”

“De spanning van het versieren?” “Ja. En het met verschillende vrouwen doen. Geen lichaam is hetzelfde, geen vrouw reageert op dezelfde manier. Het geeft me een kick om die ontdekkingsreis aan te gaan.”

Zoet, met een pitje

Au. Dat deed pijn. “Dus je hebt niet genoeg aan mij?”

“Meestal wel. Jij bent de perfecte aanvulling op mijn huwelijk. Je bent zo wispelturig dat ik me geen moment met je verveel. En nogmaals; je bent echt geweldig in bed. Ik zou nog heel veel dingen met je willen uitproberen. Maar kijk, mijn vrouw kun je vergelijken met een boterham met kaas. Vertrouwd, maar belegen. Jij bent een boterham met jam. Zoet, met een pitje. Soms heb ik daar meer trek in. Maar heel soms heb ik geen zin in kaas of jam, maar in eh, een boterham met eh, vi… nee, tomaat.”

“Ellen zal het leuk vinden om met vis te worden vergeleken.” “Ik heb het na dat trio nooit meer met Ellen gedaan.” “Met wie dan wel?” Hij keek beschaamd naar zijn schoenen.

“Nou?” “Met Kim dus. Enne… met Sharon.” “Met Sharon?! Die is zelf getrouwd! En het is niet alleen een bitch, ze is ook zo lelijk als de nacht! Maar dat maakt jou blijkbaar niks uit. Als er maar een gat in zit!”

Ik begon steeds harder te schreeuwen. Mark legde een hand op mijn knie. “Kun je iets zachter praten alsjeblieft? Ik snap dat je boos bent, maar de meisjes slapen.”

Ik duwde zijn hand weg en stond op. “Maak je geen zorgen. Ik ga. Je maakt me zó misselijk dat ik je vanaf nu écht nooit meer wil zien. Smerige klootzak die je bent!”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe aflevering van Dagboek van een minnares?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer
  • Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Er is nu een serie en een boek rondom 'Dagboek van een minnares'. Hier lees je alles wat je moet weten.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.