Nieuws/Vrouw
1442579736
Vrouw

De storing op Schiphol eindigde voor Ayla in een fantastische roadtrip

De storing op Schiphol  eindigde voor Ayla in een fantastische roadtrip

De storing op Schiphol eindigde voor Ayla in een fantastische roadtrip

Ayla (29) stapte gisteren nietsvermoedend het vliegtuig in dat haar en Quinten (24) - met wie ze nu vijf weken aan het daten is - naar Kroatië had moeten brengen. De blauwe Adriatische wateren hebben ze alleen niet gehaald: vanwege de inmiddels beruchte storing op Schiphol, moesten ze na drie uur het vliegtuig weer verlaten. "Eigenlijk kunnen we er wel om lachen."

De storing op Schiphol  eindigde voor Ayla in een fantastische roadtrip

De storing op Schiphol eindigde voor Ayla in een fantastische roadtrip

Ayla: "Toen we aankwamen op Schiphol, was er nog niets aan de hand. We zouden om twee uur vliegen en hadden tien minuutjes vertraging, prima! Maar toen we een halfuur in het vliegtuig zaten, riep de gezagsvoerder om dat hij 'raar nieuws' had: vanwege een storing konden de vliegtuigen geen kerosine tanken. Wanneer en of we de lucht in zouden gaan, wist hij ook niet. Hij zou ons op de hoogte houden."

Drie uur later

"Ondertussen raakten wij en de andere passagiers een beetje gefrustreerd: we hadden geen informatie en zaten maar te wachten. Na drie uur kwam er een update: onze vlucht was gecanceld. Van de chaos op de luchthaven - er waren zo'n 180 vluchten gecanceld - hadden we niets meegekregen, maar toen we het vliegtuig verlieten, kwamen we in een enorme zee van mensen terecht!

Het liep voor geen meter. Met zijn allen liepen we naar de servicebalie om polshoogte te nemen. Maar iedereen kreeg hetzelfde antwoord: het personeel had geen idee hoe lang de storing zou aanhouden. Via verschillende nieuwssites hebben we de boel dus in de gaten gehouden.

Na een uur in de rij te hebben gestaan, namen we - heel impulsief - het besluit om naar huis te gaan, de auto te pakken en naar Zuid-Frankrijk te rijden. We zijn gisteravond vertrokken en hebben overnacht in Nancy. Daar zijn we vanochtend om zes uur vertrokken"

Tekst loopt door onder de foto

Eigen beeld

Eigen beeld

Roadtrip

"Het hotel in Kroatië en de omgeboekte vliegtickets hebben we moeten afzeggen. De kosten daarvoor hopen we met een claim terug te krijgen. Het is dan misschien niet de vakantie die we voor ogen hadden, maar eigenlijk kunnen we er wel om lachen. Het heeft ook helemaal geen zin om te blijven mokken of zo lang op Schiphol te blijven hangen.

We gaan er gewoon iets heel vets van maken. Het plan is om door te rijden naar familie in Zuid-Frankrijk en daar misschien een zeilboot te huren. Het is heerlijk weer en we rijden in een cabriolet: we hebben het ontzettend leuk!"

Jij op VROUW.nl

Maakte jij een bijzondere vakantie mee (in goede of in slechte zin) en wil je je verhaal met ons delen?

Stuur dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.